«Ανεβάζει στροφές» στην κριτική του προς τη μειοψηφία ο Γ. Θωμάκος
Πρόσωπα

«Ανεβάζει στροφές» στην κριτική του προς τη μειοψηφία ο Γ. Θωμάκος

Η αλήθεια είναι ότι, μέχρι σήμερα, είχαμε συνηθίσει τις μειοψηφίες να παρέχουν «περίοδο χάριτος» στις δημοτικές διοικήσεις, μετά το πέρας της οποίας συνήθως «σήκωναν» τους τόνους της κριτικής. Στον Δήμο Κηφισιάς, όμως, μάλλον συμβαίνει το αντίθετο.

Έτσι, μετά από ένα διάστημα όπου ο δήμαρχος, Γιώργος Θωμάκος, διατηρούσε χαμηλούς τόνους απέναντι στη μειοψηφία, το τελευταίο διάστημα έχει «ανεβάσει στροφές» και δεν δείχνει διάθεση να της «χαριστεί» ή ν’ αφήσει κάτι να πέσει κάτω…

Για παράδειγμα, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Τετάρτη 24/11/2016) τα… έβαλε τόσο με τη μείζονα, όσο και με την ελάσσονα μειοψηφία και συγκεκριμένα με τον κ. Παναγιώτη Κανακάκη, από την παράταξη Συνεργασία.

Η επίθεσή του στην παράταξη του τέως δημάρχου Νίκου Χιωτάκη, Σίγουρα Βήματα, ήταν διπλή.

Το πρώτο σκέλος της επίθεσης αφορούσε στον τρόπο με τον οποίο γίνονταν οι δημοπρασίες έργων επί διοίκησής του, όπου είπε «έξω από τα δόντια» ότι οι συγκεκριμένες συμφωνίες «γίνονταν είτε μέσα, είτε έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου» (Εργολάβος «μπλοκάρει» έργα στον Δήμο Κηφισιάς καταγγέλλει ο δήμαρχος).

Το δεύτερο σκέλος της επίθεσης αφορούσε στα άδεια έδρανα στην πλευρά της μείζονος μειοψηφίας, σε μία συνεδρίαση όπου συζητείτο και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Κηφισιάς για το 2017 (σ.σ.: από τους 10 δημοτικούς συμβούλους της παράταξης, οι πέντε έλειπαν αναγκαστικά, αφού έχουν τεθεί σε 15νθήμερη αργία από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ενώ ο επικεφαλής Ν. Χιωτάκης είχε δηλώσει ότι θα απέχει των συνεδριάσεων έως ότου λήξει η αργία των συναδέλφων του, ενώ στην αίθουσα βρισκόταν μόνο ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Παπαδόπουλος).

«Κοιτάξτε την εικόνα απέναντι, μία εικόνα 1.000 λέξεις» σχολίασε ο δήμαρχος, χαρακτηρίζοντας «αξιοθρήνητο» κι «αξιολύπητο» τον ρόλο του κ. Παπαδόπουλου, «που εκπροσωπεί το 1/10 της παράταξής του», όπως είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, ο κ. Γ. Θωμάκος ισχυρίστηκε ότι αυτό δεν συμβαίνει πρώτη φορά, αλλά έχει επαναληφθεί τα προηγούμενα χρόνια, δηλώνοντας -κατά τον ίδιο- «την αλαζονεία» της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας και την «έλλειψη σεβασμού» προς τους πολίτες του Δήμου Κηφισιάς.

Όσο για τον κ. Π. Κανακάκη και την παράταξη που εκπροσωπεί, ο δήμαρχος τους «χρέωσε» για έλλειψη προετοιμασίας στο θέμα της συζήτησης του Τεχνικού Προγράμματος, άδικη κριτική στο θέμα των Συνοικιακών Συνελεύσεων και για ανυπαρξία ουσιαστικής διάθεσης συνεργασίας με τη δημοτική Αρχή.

Αν μη τι άλλο, το κλίμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς «θερμαίνεται» και μένει να δούμε μέχρι ποιου σημείου μπορεί ν’ ανέβει ο πολιτικός υδράργυρος…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet