Εργαζόμενοι προς διοίκηση: Μην τολμήστε να φέρετε εργολάβο στα ογκώδη!
Κοινωνία

Εργαζόμενοι προς διοίκηση: Μην τολμήστε να φέρετε εργολάβο στα ογκώδη!

Την πρόθεση της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου να αναθέσει σε ιδιώτη τη μεταφορά των ογκωδών προς τον ΧΥΤΑ καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων.

Σε ανακοίνωσή του, αφ’ ενός καλεί τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Θανάση Βελή ν’ απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα κι αφ’ ετέρου προειδοποιεί τη δημοτική Αρχή ότι, εάν εμμείνει στην απόφασή της, «θα τους βρει μπροστά της»…

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Σωματείου:

Σήμερα, Τρίτη 29-11-2016, η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, με την υπογραφή του προσωρινά αρμόδιου αντιδημάρχου Θανάση Βελή, φέρνει ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο τη μεταφορά των ογκωδών προς το ΧΥΤΑ από ανάδοχο. Να θυμίσουμε ότι ο συγκεκριμένος αντιδήμαρχος, με δελτίο Τύπου πριν από 5 μήνες, σε απάντησή του σε ανακοίνωση του Σωματείου δήλωνε ότι «για τη σημερινή διοίκηση του Δήμου προτεραιότητα έχει  η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους δημότες, με όσο το δυνατόν χαμηλότερο κόστος. Και αυτό αφορά κυρίως υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα» και συνέχιζε, «αποτελεί πάγια επιδίωξη της διοίκησης η πρόσληψη Μόνιμου Προσωπικού για την κάλυψη αναγκών του Δήμου Αμαρουσίου».

Τελικά, στη συγκεκριμένη περίπτωση, που δεν αποτελεί φήμη, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος θα πρέπει να απαντήσει. Σήμερα τη μεταφορά των ογκωδών στους ΧΥΤΑ ποιος την κάνει; Πόσο κοστίζει η μεταφορά των ογκωδών όταν πραγματοποιείται από εργαζόμενους και μέσα του Δήμου και όχι από τα κοράκια τους εργολάβους; Τι έχει κάνει η διοίκηση του Δήμου σχετικά με την πρόσληψη των συναδέλφων από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2009;

Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και  η πλειοψηφία των δημάρχων κινούνται στην ίδια πλευρά. Στόχος τους να αποδυναμώσουν το σύνολο των υπηρεσιών και ιδιαίτερα τις υπηρεσίες καθαριότητας. Υλοποιούν μέχρι κεραίας την πολιτική των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο συγκεκριμένος νόμος που επικαλείται η διοίκηση είναι ψηφισμένος από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τον κράτησε η Ν.Δ., αλλά και η σημερινή συγκυβέρνηση της δεύτερης φοράς «αριστεράς», που υποτίθεται ότι θα καταργούσε.

Η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου έχει σχέδιο και μέθοδο και εμείς θα τους αποκαλύπτουμε. Από τη μία απολύει παράνομα τους συμβασιούχους με 3μηνες συμβάσεις και από την άλλη δηλώνει ότι δεν έχει το απαραίτητο προσωπικό προκειμένου να κάνει τη συγκεκριμένη εργασία. Δηλαδή, σκοπός και στόχος της διοίκησης είναι η αποξήλωση της υπηρεσίας από προσωπικό και από την άλλη δίνει «δωράκια» στους εργολάβους.

Προειδοποιούμε τη διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου να μην τολμήσει να φέρει εργολάβο στον Δήμο γιατί θα μας βρει μπροστά του. Και δεν θα του αρέσει. Καλούμε όμως και τους δημότες σε αγωνιστική επαγρύπνηση γιατί αυτοί θα καλεστούν να πληρώσουν το μάρμαρο. Όπως και κάθε ορθά σκεπτόμενο δημοτικό σύμβουλο να σταματήσει να  παίζει με τα χρήματα των δημοτών του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet