Δήμος Ηρακλείου και Ελλ. Αντικαρκινική Εταιρία ενώνουν τις δυνάμεις τους
Κοινωνία

Δήμος Ηρακλείου και Ελλ. Αντικαρκινική Εταιρία ενώνουν τις δυνάμεις τους

Κοινές δράσεις και συνέργειες, με στόχο την περαιτέρω ευαισθητοποίηση των πολιτών στο θέμα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου, σχεδιάζουν ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής και η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία.

Σε συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι του Ενιαίου Παραρτήματος ΝΙΦΗΜ (Ν. Ιωνίας, Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας, Ηράκλειου, Μεταμόρφωσης) της Εταιρίας με τον δήμαρχο της πόλης, Νίκο Μπάμπαλο, και την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Μαρία Παντερή, συμφωνήθηκε ένα πλάνο εκκίνησης των δράσεων προκειμένου οι δύο πλευρές να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την ενημέρωση, κυρίως, των πολιτών όλων των ηλικιών.

Στο πλάνο αυτό εντάσσονται, μεταξύ άλλων, η συνδιοργάνωση και η διεξαγωγή, από τις αρχές του νέου έτους, ενημερωτικών ημερίδων στο Ηράκλειο σχετικά με τους τρόπους πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης της νόσου, αλλά και η στοχοποιημένη δράση στα σχολεία της πόλης για την προώθηση του αντικαπνιστικού κινήματος.

H εκκίνηση θα γίνει με το Bazaar του Παραρτήματος της Αντικαρκινικής Εταιρίας, το οποίο φιλοξενείται στη Βίλα Στέλλα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, από τις 6 έως τις 8 Δεκεμβρίου (10π.μ. με 10μ.μ.), με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για τους σκοπούς της Εταιρίας.

«Είμαστε δίπλα σας για να βοηθήσουμε και εμείς, με τις δικές μας δυνάμεις, για να γίνει γνωστό το έργο σας. Είναι πραγματικά σημαντικό, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, να δημιουργήσουμε συμμαχίες οι οποίες θα βοηθήσουν εκείνους που δεν έχουν που αλλού να στραφούν», σχολίασε ο κ. Ν. Μπάμπαλος.

Το παράρτημα ΝΗΦΙΜ της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας αποτελεί μέρος της μεγάλης δύναμης της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για τη δημοσιοποίηση και προβολή της Στρατηγικής Πολιτικής, του πολυσχιδούς έργου της  Πρόληψης και Έγκαιρης Διάγνωσης του καρκίνου και της Φροντίδας και Φιλοξενίας των Καρκινοπαθών σε Αποθεραπεία.

Τα γραφεία του βρίσκονται στην οδό Άγνωστων Ηρώων 118 στη Νέα Ιωνία (τηλέφωνο επικοινωνίας: 2130 337798).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet