Οι… εκπτώσεις ταλαιπωρούν τους αθλούμενους του Ζηρίνειου
Αθλητισμός

Οι… εκπτώσεις ταλαιπωρούν τους αθλούμενους του Ζηρίνειου

Ο ανάδοχος του έργου αντικατάστασης του ελαστικού τάπητα στο Ζηρίνειο Δημοτικό Στάδιο κηρύχθηκε έκπτωτος από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, διότι κρίθηκε ότι τα πιστοποιητικά καταλληλότητας του υλικού που προσκόμισε ήταν εκτός εγκεκριμένων διεθνών προδιαγραφών της IAAF, όπως ενημερώνει ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» και υπεύθυνος του αθλητικού τμήματος, Αχιλλέας Κουρέπης.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι «η νομοθεσία η οποία διέπει τα δημόσια έργα, μας είχε αναγκάσει να τον κηρύξουμε ανάδοχο του έργου και να προβούμε σε υπογραφή σύμβασης μαζί του, λόγω της μεγαλύτερης έκπτωσης που είχε προσφέρει από όλους τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό. Επίσης, να σημειωθεί ότι μετά την υπογραφή της σύμβασης και την προσκόμιση εγγυητικής επιστολής, είχε προβεί σε έναρξη εργασιών και στην αποξήλωση του παλιού ταρτάν».

Επίσης, αναφέρεται ότι ο ανάδοχος προέβη σε προσφυγή κατά της έκπτωσής του, η οποία εξετάζεται κατ’ αρχήν από το Τεχνικό Συμβούλιο της Περιφέρειας και στη συνέχεια από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κηφισιάς. Αμέσως μετά θα δοθεί στον Δήμο Κηφισιάς η δυνατότητα να έρθει σε επαφή με τον επόμενο μειοδότη που συμμετείχε στον διαγωνισμό.

«Δυστυχώς, οι μεγάλες εκπτώσεις των υποψηφίων αναδόχων σε τέτοια έργα λειτουργούν εις βάρος της ποιότητας των έργων και καταλήγουν ακόμη και σε παραίτηση των εργολάβων», τονίζει ο κ. Αχ. Κουρέπης και προσθέτει: «Λυπούμεθα για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι αθλούμενοι ως αποτέλεσμα της καθυστέρησης ολοκλήρωσης του έργου. Αυτό όμως το έργο, είναι έργο πνοής για τον Αθλητισμό του Δήμου Κηφισιάς και πρέπει, μετά την ολοκλήρωσή του, το Ζηρίνειο Δημοτικό Στάδιο να αποκτήσει έναν από κάθε άποψη άρτιο αγωνιστικό στίβο. Είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε τις χρονοβόρες νομικές διαδικασίες. Μέχρι τότε, οι αθλούμενοι πολίτες μπορούν, εναλλακτικά, να χρησιμοποιούν τον χωμάτινο στίβο του ποδοσφαιρικού γηπέδου “Φώτης Βαρδαξής”, στη Νέα Ερυθραία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet