Ν. Μπάμπαλος: Πάμε τον Δήμο Ηρακλείου και άλλο μπροστά…
Πολιτική

Ν. Μπάμπαλος: Πάμε τον Δήμο Ηρακλείου και άλλο μπροστά…

«Με φιλοσοφία και βασικό στόχο την αναβάθμιση της πόλης σε επίπεδο υποδομών, υπηρεσιών αλλά και κοινωνικής αλληλεγγύης», όπως μας ενημερώνει η δημοτική Αρχή Ηρακλείου, ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2017 εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Σε επίπεδο έργων, η δημοτική Αρχή υποστηρίζει ότι ρίχνει το βάρος του προγραμματισμού του νέου έτους σε παρεμβάσεις που θα τονώσουν τη λειτουργικότητα της πόλης, τις αθλητικές και τις σχολικές υποδομές, ενώ στον οικονομικό σχεδιασμό προτεραιότητα δίνεται στην στήριξη των Ηρακλειωτών που αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης.

«Όλα αυτά σε έναν ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο σχεδιασμό ύψους 38,6 εκατ.ευρώ», όπως αναφέρει η διοίκηση, αφού, όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιάννης Φίλανδρος, ο «Δήμος έχει πλέον τη δυνατότητα να προχωρά με τις δικές του δυνάμεις, έχοντας καταφέρει, σε αυτά τα δύο πρώτα χρόνια της νέας διοίκησης, να αναστρέψει την εικόνα του δημοτικού ταμείου, εξυγιαίνοντας τα οικονομικά – αναχρηματοδότηση δανείων, αυξάνοντας την εισπραξιμότητα, διεκδικώντας πόρους και αποκαθιστώντας τη φερεγγυότητά του, ακόμα και μέσα σε αυτό το γενικότερα ζοφερό οικονομικό τοπίο για τη χώρα».

Έργα για όλες τις γειτονιές – Έργα που ανεβάζουν την ποιότητα ζωής στην πόλη

«Στόχος του σχεδιασμού του τεχνικού προγράμματος για το 2017 είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Ηρακλειωτών», υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Δημήτρης Δημητρόπουλος, ξεχωρίζοντας τα κυριότερα νέα έργα που μπαίνουν μπροστά με τη νέα χρονιά:

Έργα στα σχολεία της πόλης που θα κάνουν ακόμα πιο λειτουργική την σχολική χρονιά, όπως:

  • Κατασκευή τεσσάρων γυμναστηρίων σε τέσσερα σχολεία της πόλης, έργο ύψους 1 εκατ. ευρώ. Αφορά στις σχετικές παρεμβάσεις στο 1ο Λύκειο, το 2ο-11ο Δημοτικά Σχολεία, το 9ο-10ο Δημοτικά Σχολεία, το 12ο Δημοτικό Σχολείο.
  • Διαμόρφωση – ανακαίνιση των προαύλιων χώρων όλων των νηπιαγωγείων της πόλης, έργο ύψους 150.000 ευρώ.
  • Επισκευή – συντήρηση όλων των σχολείων με 100.000 ευρώ.
  • Σύνδεση σχολικών κτηρίων με το δίκτυο του φυσικού αερίου.

Έργα για την ανάδειξη των αθλητικών χώρων του Ηρακλείου, όπως:

  • Κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στο γήπεδο της συμβολής των οδών Πολυτεχνείου και Κουντουριώτου, ύψους 350.000 ευρώ.
  • Ευρεία ανακατασκευή των ανοικτών αθλητικών χώρων της πόλης με 150.000 ευρώ.

Έργα κοινωνικής πρόνοιας και παροχών, όπως:

  • Εκκίνηση της κατασκευής του νέου παιδικού σταθμού επί της Λεωφόρου Πλαπούτα, έργο ύψους 2,5 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.
  • Κατασκευή νέου ΚΑΠΗ στο Παλαιό Ηράκλειο.

Έργα λειτουργικής αναβάθμισης, όπως:

  • Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης όμβριων υδάτων σε περιοχές που παρουσιάζουν σχετικές ανάγκες, όπως το κέντρο της πόλης και τα Ηπειρώτικα.
  • Κατασκευή ενός σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων για καλύτερη απόδοση στην καθαριότητα της πόλης.
  • Επέκταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού.
  • Συνέχεια στις παρεμβάσεις κατασκευής νέων πεζοδρομίων και ασφαλτοστρώσεις.
  • Διαμόρφωση πεζόδρομων και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας σε στρατηγικά σημεία της πόλης.

Παράλληλα, συνεχίζεται εντατικά η πορεία προς την υλοποίηση των μεγάλων παρεμβάσεων της πόλης, όπως:

  • Η μελέτη για την υπογειοποίηση της οδού Μελίνας Μερκούρη, έργο που αναμένεται να αποσυμφορήσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα του κέντρου.
  • Η αναθεωρημένη μελέτη για την ανάπλαση της Λεωφόρου Ηρακλείου προκειμένου να διαμορφωθεί ένας σύγχρονος και λειτουργικός δρόμος.
Νίκος Μπάμπαλος: Μέσα σε δύο χρόνια αλλάξαμε την εικόνα του Δήμου

«Σε άψογη συνεργασία με τους εργαζόμενους, καταφέραμε μέσα σε μόλις δύο χρόνια να αναστρέψουμε την εικόνα του Δήμου. Να αποκαταστήσουμε τη φερεγγυότητα του δημοτικού ταμείου, να εισπράξουμε χρήματα που ο Δήμος δικαιούταν. Να απλώσουμε, έτσι, ένα μεγαλύτερο δίχτυ προστασίας στους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη. Να ανοίξουμε και να δρομολογήσουμε τα μεγάλα ζητήματα της πόλης, που ήταν σε εκκρεμότητα όλα αυτά τα χρόνια, γιατί κανείς δεν τόλμησε να τα ακουμπήσει», σημείωσε στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, για να συμπληρώσει:

«Πλέον παρέχουμε καλύτερη εξυπηρέτηση στον δημότη. Θέλουμε και δημιουργούμε μια πόλη που κοιτάει μπροστά και όχι πίσω, έναν Δήμο έξω από τη μιζέρια στην οποία είχε μπει τα περασμένα χρόνια».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet