Ερευνητές της Ακαδημίας Κοιν. Επιστημών του Σετσουάν στο Χαλάνδρι
Πολιτική

Ερευνητές της Ακαδημίας Κοιν. Επιστημών του Σετσουάν στο Χαλάνδρι

Νέα επίσκεψη από την Κίνα δέχτηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμος Χαλανδρίου. Αυτή τη φορά οι επισκέπτες ήταν ερευνητές από την Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών του Σετσουάν, η οποία κατέχει θεσμικό συμβουλευτικό ρόλο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τους Κινέζους επισκέπτες υποδέχτηκε στο γραφείο δημάρχου ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Αθλητισμού, Σέργιος Γκάκας, ενώ παρόντες στη συνάντηση ήταν οι αντιδήμαρχοι Διοικητικών – Οικονομικών, Έλενα Χριστούλη και Καθαριότητας – Περιβάλλοντος, Δημήτρης Χριστουλάκης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Λίτσα Γαλάνη, καθώς επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι Ιωάννα Αθανασάτου και Θύμιος Κουράσης.

Η συζήτηση ξεκίνησε με θεατρικές αναφορές, καθώς ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού ενημέρωσε τους πανεπιστημιακούς από την Κίνα ότι το Χαλάνδρι είναι η γενέτειρα του τραγικού ποιητή Ευριπίδη, τα έργα του οποίου έχουν και πολιτικό περιεχόμενο.

Οι συνομιλητές αντάλλαξαν στη συνέχεια πληροφορίες και απόψεις για τον τρόπο λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κίνα και την Ελλάδα, ενώ οι εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου ενημερώθηκαν από τους Κινέζους για τη φυσιογνωμία της συνεργασίας των δήμων της χώρας τους με πανεπιστήμια και ινστιτούτα, όπως αυτό που οι ίδιοι εκπροσωπούν.

Τέλος, δεν έλειψε η συγκριτική συζήτηση σχετικά με τις θεσμικές ελευθερίες αλλά και τους περιορισμούς που αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε κάθε μια από τις δύο χώρες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet