Ανασκόπηση δράσης Εθελοντών Χαλανδρίου για το 2016
Κοινωνία

Ανασκόπηση δράσης Εθελοντών Χαλανδρίου για το 2016

Με σύντομη ανασκόπηση της δράσης του Σώματος Εθελοντών Χαλανδρίου τη φετινή χρονιά τιμά ο Δήμος τη σημερινή (5 Δεκεμβρίου) Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού.

«Παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στον εθελοντισμό η σημερινή και το Σώμα Εθελοντών Χαλανδρίου επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει το  έργο προσφοράς και αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, απ’ όπου και η αναφορά των δράσεων του 2016 που ακολουθεί:

Το 2016 άρχισε για το Σώμα Εθελοντών με μία συναυλία που είχε σκοπό να ψυχαγωγήσει τα μέλη του, αλλά και τους συμπολίτες που πλήττονται από την κρίση. Τη συναυλία πρόσφεραν εθελοντικά ο συνθέτης και μουσικός παραγωγός της ΕΡΤ Πέτρος Δουρδουμπάκης, ο Ανδρέας Πατράκης, η Τάνια και ο Νίκος Καρράς.

Τον Μάρτιο του 2016 οργανώθηκε σεμινάριο για άτομα που φροντίζουν μη αυτοεξυπηρετούμενα άτομα. Δίδαξε ή κοινωνική λειτουργός εκπαιδεύτρια Αικατερίνη Ψαρούλη.

Μέλη του σώματος Εθελοντών πρόσφεραν και πάλι φέτος τις υπηρεσίες τους  στη φύλαξη της Ρεματιάς, στον αγώνα δρόμου Ρεματιάς, στον διεθνή Κλασικό Μαραθώνιο και στους μαθητικούς αγώνες «Ευριπίδεια».

Το Σώμα Εθελοντών συμμετείχε στη διοργάνωση δύο σημαντικών εκδηλώσεων κοινωνικής προσφοράς. Δηλαδή τη Συναυλία Αλληλεγγύης για τη συλλογή τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Χαλανδρίου και τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ της ομάδας Αλληλεγγύης Χαλανδρίου  και της ομάδας επίλεκτων της UNICEF για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Επίσης, μέσα στο 2016 συνεχίστηκαν τα μαθήματα ξένων γλωσσών (που είχαν αρχίσει από το 2015) από εθελοντές καθηγητές στις εξής γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά, ρωσικά και αραβικά, ενώ πραγματοποιήθηκαν και σεμινάρια βιολογικής καλλιέργειας, κηραλοιφής, θεάτρου και ποίησης. Περισσότεροι από 100 συμπολίτες έχουν ωφεληθεί από τα μαθήματα αυτά, τα οποία είναι σε εξέλιξη και θα συνεχιστούν και το 2017.

Για τους πρώτους μήνες του 2017 οργανώνονται σεμινάρια Α’ Βοηθειών, Πολιτικής Προστασίας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, και Υγιεινής  Διατροφής.

Εν τω μεταξύ, το Σώμα  Εθελοντών Χαλανδρίου καλεί τα μέλη του σε Γενική  Συνέλευση στις 25 Ιανουαρίου 2017, οπότε θα γίνει και η καθιερωμένη κοπή της πίτας για τον εορτασμό του νέου έτους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet