Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα «Kids΄ Athletics»
Αθλητισμός

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα «Kids΄ Athletics»

Το ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, προάγοντας τις αξίες του αθλητισμού και τα υγιή πρότυπα του «ευ αγωνίζεσθαι», διοργάνωσε με επιτυχία ειδική εκδήλωση στο πλαίσιο του προγράμματος «Kids΄ Athletics», σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ και τον Α.Ο. Πεύκης, τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016, στο Δημοτικό Στάδιο Πεύκης, από τις 10.00 έως τις 12.00. Συμμετείχαν 263 μαθητές Δημοτικών Σχολείων του Δήμου οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με θέρμη στις αθλητικές και εκπαιδευτικές διαδικασίες του προγράμματος.

Η πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, με αφορμή τη συμμετοχή των Σχολείων του Δήμου αφού ευχαρίστησε τα παιδιά, τους διευθυντές και τους δασκάλους των Σχολείων, όπως επίσης τον πρόεδρο του Α.Ο. Πεύκης Σ. Μονεμβασιώτη και τους γυμναστές του ΣΕΓΑΣ, που στήριξαν την προσπάθεια, δήλωσε τα εξής:

«Χαίρομαι πραγματικά που η νεολαία του Δήμου μας ανταποκρίνεται στα ερεθίσματα που της προσφέρουμε, αναδεικνύοντας τα πρότυπα του “ευ αγωνίζεσθαι” σε καθοδηγητή της ζωής τους. Θεωρούμε χρέος μας ως Νομικό Πρόσωπο να ενθαρρύνουμε κάθε προσπάθεια, κάθε συλλογική πρωτοβουλία στο χώρο του Αθλητισμού που δίνει εφόδια στους αυριανούς πολίτες. Αγκαλιάσαμε από την πρώτη στιγμή το πρόγραμμα Kids Athletics διότι εμπεριείχε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, -παιδαγωγικά – πνευματικά – αθλητικά-, που χρειάζονται για την προώθηση του “ευ αγωνίζεσθαι” στην εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου μας, μέσα από στοχευμένες δράσεις και ενέργειες που εξυμνούν το θάρρος, την ευγένεια της ψυχής, την άμιλλα, έννοιες δηλαδή που υπηρετεί ο αθλητισμός στον πολιτισμένο άνθρωπο. Σήμερα μαζί τον ΣΕΓΑΣ και τον Α.Ο. Πεύκης καταφέραμε να συμβάλλουμε στην περαιτέρω διαιώνιση υγιών αθλητικών προτύπων, τροφοδοτώντας τα παιδιά με γνήσια κίνητρα για να αγαπήσουν τον Στίβο και τα αθλήματα του κλασικού αθλητισμού».

Πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής και των  προγραμμάτων Μαζικού Αθλητισμού της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού το πρόγραμμα «Kids΄ Athletics» υλοποιείται σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και τον ΣΕΓΑΣ. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, αναδεικνύεται ο ρόλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αναφορικά με την προαγωγή του αθλητισμού, του φιλάθλου πνεύματος και της εξωσχολικής σωματικής άσκησης σύμφωνα με τις αρχές του Ολυμπιακού Ιδεώδους αλλά και η παιδευτική αξία του αθλητισμού στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των νέων στις σύγχρονες συνθήκες που όλοι βιώνουμε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από την (IAAF) International Association of Athletics Federations, και έχει ως στόχο να φέρει τα παιδιά των ευαίσθητων ηλικιών των δημοτικών σχολείων κοντά στον κλασσικό αθλητισμό, να καλλιεργήσει την ενασχόληση τους με αυτόν, να τονίσει τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν από τον αθλητισμό και ταυτόχρονα να εκπαιδευτούν στην ιστορία, τον πολιτισμό και τις αρχές του αθλητισμού μέσω του παιχνιδιού που προσφέρει το Kids΄ Athletics. Το πρόγραμμα έχει ως σκοπό να καταστήσει όσο πιο δημοφιλή γίνεται τα αγωνίσματα του Κλασσικού Αθλητισμού στα παιδιά, μέσα από ένα συνδυασμό ποικίλων αθλητικών δραστηριοτήτων ομαδικού χαρακτήρα σε μορφή παιχνιδιού, το «Team event for children» (Ομαδικό παιχνίδι για παιδιά). Αποτελείται από ένα σύνολο κινητικών και λειτουργικών δεξιοτήτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους.

Συμπεριλαμβάνει τρεις ομάδες αγωνισμάτων:

  • τα αγωνίσματα δρόμου
  • τις ρίψεις
  • τα άλματα

και απευθύνεται σε παιδιά της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν μαθητές:

  • Του 1ου, 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης.
  • Του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λυκόβρυσης.
  • Των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων «Ελληνική Παιδεία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet