Τους μύθους & την πραγματικότητα του Διαδικτύου παρουσιάζει ο Μ. Σφακιανάκης
Κοινωνία

Τους μύθους & την πραγματικότητα του Διαδικτύου παρουσιάζει ο Μ. Σφακιανάκης

Εκδήλωση με θέμα «Διαδίκτυο: Μύθοι και Πραγματικότητα. Τι μέλλει γενέσθαι» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30, στο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Δαΐς (Μεσογείων 151, Μαρούσι).

Την εκδήλωση, που διοργανώνουν τα Εκπαιδευτήρια Δούκα τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, μπορούν να παρακολουθήσουν γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικοί, αλλά και όποιος ενδιαφέρεται να διευρύνει τους ορίζοντές του γύρω από ένα θέμα κοινωνικής ευαισθητοποίησης που λαμβάνει διαρκώς ανησυχητικές διαστάσεις, την προστασία από τους κινδύνους του Διαδικτύου.

Πρόσκληση σε εκδήλωση για το ΔιαδίκτυοΗ καλύτερη αντιμετώπιση είναι η πρόληψη και φυσικά, η ενημέρωση. Και ο πλέον κατάλληλος να δώσει ολοκληρωμένες απαντήσεις σε αυτό το καίριο ζήτημα είναι ο κ. Μανώλης Σφακιανάκης, υποστράτηγος, βοηθός επιτελάρχη Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και επόπτης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η εκδήλωση αποτελεί πρωτοβουλία των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, και εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας «Στάση Ζωής» του Σχολείου, το οποίο, μεταξύ άλλων, έχει ως στόχο να αφυπνίσει την ελληνική κοινωνία γύρω από σημαντικά θέματα που απασχολούν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Με αφορμή την πρωτοβουλία αυτή των εκπαιδευτηρίων Δούκα ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης δήλωσε, ότι «είναι πολύ σημαντικό οι γονείς και αυτοί που έχουν την ευθύνη να επιβλέπουν τα παιδιά, να γνωρίζουν τα πλεονεκτήματα, αλλά και τα μειονεκτήματα και τους κινδύνους που έχει το διαδίκτυο και οι διάφοροι τρόποι επικοινωνίαςΟι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα και το διαδίκτυο έχουν καθιερωθεί στο πνεύμα όλων μας ως αξιόπιστες και σωστές πηγές πληροφόρησης. Όμως, εκτός απ΄ όλα τα καλά που φέρνει το διαδίκτυο, κρύβει και πραγματικούς κινδύνους για ένα ανυποψίαστο παιδί».

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο δήμαρχος Αμαρουσίου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, καλώντας στον αριθμό τηλεφώνου 210 6186000 (εσωτ. 0436).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet