Τις μεθόδους για ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο ανέλυσε ο Μ. Σφακιανάκης
Κοινωνία

Τις μεθόδους για ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο ανέλυσε ο Μ. Σφακιανάκης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Δαΐς των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, στο Μαρούσι, εκδήλωση με τίτλο «Διαδίκτυο: Μύθοι και Πραγματικότητα. Τι μέλλει γενέσθαι» με κεντρικό ομιλητή τον υποστράτηγο, βοηθό επιτελάρχη του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και επόπτη Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, μαθητές, εκπαιδευτικοί, καθώς και γονείς είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το κοινωνικό έργο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αλλά και τα θετικά στοιχεία από τη χρήση των νέων τεχνολογιών που έχουν πλέον γίνει αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας.

Παράλληλα, επισημάνθηκαν με εξαιρετικά βιωματικό τρόπο οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν σε διάφορες γωνιές του Διαδικτύου, όπως η εξάρτηση, η παιδική πορνογραφία, ο διαδικτυακός εκφοβισμός, οι αυτοκτονίες, οι οικονομικές απάτες κ.ά., ενώ αναφέρθηκαν και οι μέθοδοι πρόληψης και αντιμετώπισης που αφορούν τόσο τα παιδιά, όσο και τους γονείς και εκπαιδευτικούς.

Την εκδήλωση πλαισίωσε με πολύ όμορφο τρόπο θεατρικό δρώμενο που παρουσίασαν μαθητές και μαθήτριες του θεατρικού ομίλου του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης τόνισε σχετικώς ότι, «το Διαδίκτυο είναι σήμερα καθημερινό εργαλείο στη ζωή μας. Για την αναζήτηση πληροφοριών, για επικοινωνία, για αγορές, για ψυχαγωγία. Από μικρή ηλικία τα παιδιά έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο και το θεωρούν ως μια αγαπημένη απασχόλησή τους, καθώς το χρησιμοποιούν πολλές φορές την ημέρα, ενώ η χρήση του Διαδικτύου και των κινητών τηλεφώνων είναι σχεδόν αυτονόητη για την ευρωπαϊκή νεολαία. 

»Οι δυνατότητες που προσφέρει το διαδίκτυο είναι τεράστιες. Η αποτελεσματική αξιοποίησή του όμως προϋποθέτει την ορθή χρήση του.

»Ως γονείς χρειάζεται να θυμίζουμε στα παιδιά μας τις κατάλληλες οδηγίες για την ασφάλεια. Ωστόσο θα πρέπει να είμαστε διαθέσιμοι, για να βοηθούμε τους έφηβους να καταλαβαίνουν τα ακατάλληλα μηνύματα και να αποφεύγουν τις επικίνδυνες καταστάσεις.

»Συγχαίρω τον κ. Μανώλη Σφακιανάκη για τη σημαντική προσφορά του και τον αγώνα που δίνει καθημερινά για την προστασία εκατοντάδων παιδιών που κινδυνεύουν από την κακή χρήση του διαδικτύου».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων Δούκα Ελένη Δούκα-Πατέρα, ο διευθυντής του  Γυμνασίου Αντώνιος Σ. Ψύρης, η υπεύθυνη Εθελοντισμού & Νέας Γενιάς  – συντονίστρια ΕΔΔΥΠΠΥ Υγείας & Άθλησης Χριστίνα Χ. Γαλανοπούλου, εκ μέρους του Δήμου Αμαρουσίου, εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς, αλλά και απλοί  πολίτες.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, που εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας, «Στάση Ζωής», του σχολείου. Παράλληλα, αποτελεί, όπως σημειώνεται σε σχετική ενημέρωση του Δήμου, και μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για τη δημιουργία μιας ενεργούς γέφυρας με την τοπική κοινωνία του Αμαρουσίου με απώτερο στόχο την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων σε καίρια ζητήματα κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet