«Μισές αλήθειες» για την τραγική κατάσταση της Αυτοδιοίκησης από τον Σπ. Παπαγεωργίου
Πρόσωπα

«Μισές αλήθειες» για την τραγική κατάσταση της Αυτοδιοίκησης από τον Σπ. Παπαγεωργίου

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγίας Παρασκευής στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2017 (Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016) είπε μερικές σκληρές αλήθειες, αλλά ταυτόχρονα απέφυγε να πει κάποιες άλλες.

Έτσι, ο κ. Σπύρος Παπαγεωργίου επανέλαβε πολλές φορές ότι «πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και ν’ αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα υπεύθυνα», ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, προβλέποντας ότι το μέλλον θα είναι ακόμη χειρότερο και η πιθανότητα «ατυχήματος» μεγάλη. Μάλιστα, δήλωσε ότι το αποθεματικό του Δήμου –«τουλάχιστον όσο εγώ θα είμαι αντιδήμαρχος Οικονομικών», όπως είπε χαρακτηριστικά- δεν πρόκειται «να διατεθεί έτσι, για την υλοποίηση ενός έργου», αλλά θα κρατηθεί για την απευκταία δύσκολη στιγμή που ο Δήμος θα πρέπει να λειτουργήσει χωρίς κρατική χρηματοδότηση!

Ο αντιδήμαρχος ανέφερε επίσης ότι «η πατρίδα δυστυχώς βρίσκεται υπό επιτήρηση», χαρακτήρισε ως «οικονομικούς δολοφόνους» τους «θεσμούς», αλλά τα χρέωσε όλα αυτά σε «προηγούμενες εγκληματικές πολιτικές, που έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού».

Ως εδώ σχεδόν όλα καλώς ειπωμένα. Όντως, ο κ. Σπ. Παπαγεωργίου, ζώντας καθημερινά την αγωνία των αριθμών και των δεικτών, με τους οποίους είναι αναγκασμένος να παλεύει για να κρατά τον Δήμο όρθιο από οικονομικής πλευράς, έχει συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα των καιρών. Επίσης, ουδείς μπορεί να μην αναγνωρίσει τις τεράστιες προσπάθειες του ίδιου, αλλά και των οικονομικών υπηρεσιών, προκειμένου «να τετραγωνιστεί ο κύκλος».

Ωστόσο, ο αντιδήμαρχος αδίκησε τον εαυτό του, μην αποδίδοντας «τα του καίσαρως τω καίσαρι…». Ο κ. Παπαγεωργίου ξέχασε να πει ότι τις «εγκληματικές» πρακτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων, υπάρχει μια νέα κυβέρνηση σήμερα, «της πρώτης φοράς αριστεράς», που τις συνεχίζει. Δίστασε να υψώσει την καταγγελτική φωνή του εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που αποδεικνύεται τουλάχιστον το ίδιο εχθρική με τις προηγούμενες απέναντι στην Αυτοδιοίκηση.

Κι εμείς δεν θα τον προτρέψουμε ν’ ανατρέξει στα πρακτικά των συνεδριάσεων του προϋπολογισμού επί προηγούμενων διοικήσεων, για να θυμηθεί τι υποστήριζε η διοίκηση στην οποία ανήκει, ως μειοψηφία τότε. Θα τον καλέσουμε ν’ αναλογιστεί τι θα υποστηρίξει στην εισήγησή του κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2018, εάν -όπως είναι πολύ πιθανό- τη διακυβέρνηση τη χώρας θα την έχει διαφορετικός πολιτικός φορέας από τον σημερινό; Θα μιλήσει και πάλι για «ρεαλισμό», «υπευθυνότητα» και διατήρηση των χρημάτων στο «σεντούκι», προκειμένου να καλύψει ο Δήμος ανάγκες που θα προκύψουν από την αδυναμία του κράτους να φανεί συνεπές απέναντι στις υποχρεώσεις του προς την Αυτοδιοίκηση;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet