«Καρυοθραύστης» από παιδιά χορευτές στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού
Πολιτισμός

«Καρυοθραύστης» από παιδιά χορευτές στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού

Στις 17 & 18 Δεκεμβρίου παρουσιάζεται για πρώτη φορά στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού παράσταση μπαλέτου με την πιο διάσημη χριστουγεννιάτικη ιστορία. «Ένα φαντασμαγορικό θέαμα για όλη την οικογένεια και ο τέλειος τρόπος να γνωρίσουμε στα παιδιά την ομορφιά του κλασικού χορού με τον πρίγκηπα Καρυοθραύστη, την Κλάρα, τη Ζαχαρένια Νεράιδα, και πολλούς άλλους αξέχαστους χαρακτήρες», όπως μας ενημερώνει ο υπεύθυνος Προγράμματος το «Στέκι του Παιδιού», Πάνος Μιχαλάκος, μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου.

Ο «Καρυοθραύστης» (The Nutcracker) είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα έργα στην ιστορία του μπαλέτου, σε δύο πράξεις και τρεις σκηνές, του Ρώσου συνθέτη Πιότρ Ιλίτς Τσαϊκόφσκι και παρουσιάζεται στην κλασική χορογραφία του Marius Petipa.

Οι παραστάσεις είναι το αποτέλεσμα του Καλλιτεχνικού Χορευτικού Εργαστηρίου που οργάνωσε το επιτυχημένο παιδικό πρόγραμμα του Δήμου «Στέκι του Παιδιού», σε συνεργασία με τη διάσημη χορεύτρια, συγγραφέα & δασκάλα της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού Του Λονδίνου (RAD), Patricia Storelli, ενώ για τη συμμετοχή των παιδιών στις παραστάσεις προηγήθηκαν ειδικές audition στις αρχές Οκτωβρίου.

Στην παράσταση συμμετέχουν 140 νεαρές μπαλαρίνες, καθώς και παιδιά & ενήλικες από 6 έως και 66 ετών!

Special Guest Star: Taylor Kindred (Ajkun Ballet της Νέας Υόρκης).

Σκηνοθεσία-Χορογραφίες: Patricia Storelli (καθηγήτρια της Βασιλικής Ακαδημίας Λονδίνου RAD)

Η παράσταση (διάρκεια 110’) θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, στι 20:00 & την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, στις 16:00 & 20:00, στο Θέατρο της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών, Ψυχάρη 10, Νέο Ψυχικό.

Είσοδος μόνο με προσκλήσεις (πληροφορίες: 6945 297974).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet