«Απληρωσιά και απολύσεις για χιλιάδες συμβασιούχους»
Κοινωνία

«Απληρωσιά και απολύσεις για χιλιάδες συμβασιούχους»

Το Σωματείο Εργαζομένων Λυκόβρυσης – Πεύκης συμμετέχει στην πανελλαδική συγκέντρωση την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016, στις 12π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος και προκηρύσσει στάση εργασίας από τις 11π.μ. μέχρι το τέλος της βάρδιας για όλους τους εργαζόμενους στον Δήμο.

Στη σχετική ανακοίνωσή του οι εργαζόμενοι αναφέρουν:

Κυβέρνηση και Ελεγκτικό Συνέδριο, σε αγαστή συνεργασία και με καταμερισμένους ρόλους, αφήνουν απλήρωτους εκατοντάδες συμβασιούχους των οποίον η σύμβαση είχε παραταθεί. Το μέτρο αυτό σταδιακά θα επεκταθεί σε όλους τους συμβασιούχους.

Με το πιο σαφή τρόπο η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Όλγα Γεροβασίλη, δήλωσε ότι:

Θα απολύονται όλοι συμβασιούχοι στην καθαριότητα μετά τους 24 μήνες.

Δεν θα υπάρξει καμία άλλη παράταση για τους συμβασιούχους. Δηλαδή η κυβέρνηση προτίθεται να πάρει πίσω την τροπολογία που η ίδια ψήφισε στη Βουλή υπό την πίεση του μεγάλου αγώνα μας, για παράταση των συμβάσεων μέχρι τις 31/12/2017.

Ανοίγει θέμα για το σύνολο των εργαζομένων με συμβάσεις που ανανεώνονται, όπως ΕΣΠΑ (παιδικοί σταθμοί), «Βοήθεια στο Σπίτι» κτλ.

Υλοποιώντας τώρα τον μνημονιακό νόμο που προβλέπει ότι οι συμβάσεις στο Δημόσιο δεν μπορούν να ξεπερνούν τους 24 μήνες, εφαρμόζει μέχρι κεραίας τις απαιτήσεις της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, τις απαιτήσεις του ΣΕΒ για 100.000 απολύσεις άμεσα στο Δημόσιο. Την ίδια ώρα οι δήμαρχοι αρχίζουν τις πρώτες απολύσεις των συμβασιούχων.

Κυβέρνηση και Τοπική Διοίκηση (δήμαρχοι), δηλαδή το σύνολο του κρατικού μηχανισμού, τσακίζουν τα εργασιακά δικαιώματα, στρώνουν το έδαφος για άμεση ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και των κοινωνικών δομών. Ας αναλογιστεί ο κάθε συνάδελφος τι θα συμβεί σε όλες αυτές τις υπηρεσίες άμα απολυθούν όλοι οι συνάδελφοι συμβασιούχοι.

Έχουμε τη δύναμη να εμποδίσουμε τα σχέδιά τους! Μόλις πριν από λίγους μήνες, με το μεγαλειώδη αγώνα μας, τις πανελλαδικές μας κινητοποιήσεις, επιβάλαμε στην κυβέρνηση την παραμονή των συναδέλφων στην εργασία μέχρι τα τέλη του 2017.

Και αυτή τη φορά θα είμαστε χιλιάδες στον δρόμο του αγώνα!

Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί!

Απαιτούμε: Να πληρωθούν άμεσα όλοι συμβασιούχοι που είναι απλήρωτοι! Καμιά απόλυση! Διατήρηση της επέκτασης των συμβάσεων μέχρι τις 31/12/2017 και μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου! Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet