Πρωτοχρονιάτικη Λειτουργία και κοπή πίτας στον Ι.Ν. Ζωοδ. Πηγής Μελισσίων
Κοινωνία

Πρωτοχρονιάτικη Λειτουργία και κοπή πίτας στον Ι.Ν. Ζωοδ. Πηγής Μελισσίων

Εορταστική Θεία Λειτουργία τελέστηκε την Κυριακή 1η Ιανουαρίου 2017 στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στη Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων, ενώ ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Τη Λειτουργία και την τελετή κοπής πίτας παρακολούθησε ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό του σημείωσε:

«Αγαπητοί συμπολίτες,

»είναι καλό που αρχίζουμε τη χρονιά από τη βάση μας, από την εκκλησία μας. Η Χριστιανοσύνη και ο Ελληνισμός είναι δύο έννοιες που βαδίζουν μαζί, που ενώθηκαν αυτές τις δύο χιλιετηρίδες και η Χριστιανοσύνη είναι εκείνη που στήριξε τον Ελληνισμό να βγει απ’ τα αδιέξοδά του. Ελπίζω ότι και τώρα θα υλοποιήσει αυτή της την αποστολή. Στην ανατολή αυτής της καινούργιας χρονιάς βρισκόμαστε εθνικά και παγκόσμια σε μία περίοδο όπου θα πρέπει να μας προβληματίσει κι αν θα σκεφτούμε να πούμε μερικές ευχές τώρα στην αρχή απ΄ την πλευρά μου θα ήθελα να σας πω, η ελπίδα μας να γίνει πράξη, να έχουμε υγεία, να συνεχίσουμε να ζούμε μακριά από τον τρόμο της τρομοκρατίας που μαστίζει την περιοχή μας και την Ευρώπη ευρύτερα και όλα αυτά επιτυγχάνονται αν αναδείξουμε τον άνθρωπο που ο Θεός έχει βάλει μέσα μας και αν λειτουργήσουμε μαζί κάτω από τη σκέψη των χριστιανικών αρχών. Να είστε όλοι καλά και εσείς και οι οικογένειές σας και περισσότερα ελπίζω ότι θα πούμε στην κοπή της πίτας του Δήμου, η οποία θα γίνει για τη Δ.Κ. Πεντέλης την Παρασκευή 13/1 και ώρα 17:30 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Δ.Κ. Πεντέλης, για τη Δ.Κ. Ν. Πεντέλης το Σάββατο 14/1 και ώρα 17:30 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Γυμνασίου-Λυκείου Ν. Πεντέλης  και για τη Δ.Κ. Μελισσίων την Κυριακή 15/1 και ώρα 11:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων, αφού για πέντε μέρες με τα χιόνια στην Πεντέλη και τα τέσσερα ξενύχτια, προφανώς δεν ήμασταν σε θέση να κόψουμε και την πίτα. Τότε θα δούμε πως προχωράμε και σε τοπικό επίπεδο με προγραμματισμό και  προοπτική όχι μόνο για το 2017.

»Να έχετε υγεία, εσείς οι οικογένειές σας και να είμαστε όλοι καλά. Θα κόψω αυτό το κομμάτι της πίτας με τη σκέψη ότι μπορούμε να ευχηθούμε να χορτάσει όλους αυτούς οι οποίοι και το κομματάκι αυτό δεν το έχουν αυτονόητο στο σπίτι τους, για τη φτώχεια και τον αδύναμο, γιατί όσοι από εμάς πεινάσαμε ξέρουμε πάρα πολύ καλά τι σημαίνει γεμάτο τραπέζι. Να είστε καλά».

Το φλουρί της πίτας του Ενοριακού Ναού της Ζωοδόχου Πηγής ήταν στο κομμάτι της πίτας που δόθηκε στον δήμαρχο.

Τη Λειτουργία παρακολούθησε, επίσης, ο θεματικός αντιδήμαρχος Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, ο τοπικός αντιδήμαρχος Μελισσίων Ηλίας Τσουχνικάς, ο δημοτικός σύμβουλος Σάββας Βορέας, ο τοπικός σύμβουλος Μελισσίων Γιώργος Μαγιάτης και πλήθος πιστών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet