Εγκαινιάστηκε χώρος άθλησης στις Εργατικές Κατοικίες
Αθλητισμός

Εγκαινιάστηκε χώρος άθλησης στις Εργατικές Κατοικίες

Έναν ανακατασκευασμένο και αναβαθμισμένο πολυχώρο άθλησης και αναψυχής παρέδωσε στους κατοίκους των Εργατικών Κατοικιών ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ενισχύοντας τις αθλητικές υποδομές του Δήμου με χώρους υψηλών προδιαγραφών που εγγυώνται την ασφάλεια των αθλουμένων αλλά και τις επιλογές αναψυχής και άθλησης της νεολαίας στη γειτονιά των Εργατικών Κατοικιών. Το γεγονός που τίμησε με την παρουσία του πλήθος κατοίκων, εκπροσώπων φορέων και νέων της περιοχής, γιόρτασαν τα παιδιά με τη διεξαγωγή αγώνων μπάσκετ, σκάκι και επιδείξεων αντισφαίρισης.

Ο πλήρως ανακατασκευασμένος αθλητικός χώρος βρίσκεται επί της οδού Ιερού Λόχου και αποτελείται από ανοικτό γήπεδο μπάσκετ, αίθουσα πινγκ πονγκ και αίθουσα για σκάκι.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης κατέθεσε το έμπρακτο ενδιαφέρον της διοίκησης και την υποστήριξή της προς τη γειτονιά και τους κατοίκους των Εργατικών Κατοικιών, μαζί με τη δέσμευση ότι τα επόμενα χρόνια θα ενσκύψει ακόμη περισσότερο στα προβλήματα της συγκεκριμένης γειτονιάς.

«Με την παράδοση του ανανεωμένου αυτού χώρου αθλητισμού και αναψυχής, αναμορφώνουμε μία γωνιά της γειτονιάς προσφέροντας στους κατοίκους και στους νέους δυνατότητες να αθλούνται με ασφάλεια σε χώρους που πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές. Θέλουμε τους νέους μας μέσα στα γήπεδα και κοντά στον αθλητισμό. Στόχος μας είναι με κάθε ευκαιρία να τους προσφέρουμε αυτή τη δυνατότητα» ανέφερε ο κ. Γ. Πατούλης.

Όσον αφορά στο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ένοικοι των εργατικών πολυκατοικιών λόγω της έλλειψης ανελκυστήρα, ο κ. Γ. Πατούλης, ενημέρωσε, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, ότι αφού δεν μπόρεσε να εξασφαλιστεί η επιδότηση της τοποθέτησής τους μέσω συγκεκριμένων προγραμμάτων, η διοίκηση προτίθεται να αναλάβει να καλύψει το κόστος μέσω του δημοτικού προϋπολογισμού, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι η τοποθέτησή τους θα γίνει σταδιακά και όσον αφορά στο κόστος εγκατάστασης, κάλεσε τους κατοίκους να είναι επιφυλακτικοί απέναντι στις φωνές που την κοστολογούν στο 1/3 της πραγματικής της αξίας.

Αναφερόμενος σε θέματα κοινωνικής μέριμνας στη γειτονιά των Εργατικών Κατοικιών, ο κ. Γ. Πατούλης, σημείωσε ότι η διοίκηση βρίσκεται σταθερά κοντά σε όποιον έχει ανάγκη και το ίδιο θα συνεχίσει να πράττει και στο μέλλον στηρίζοντας με όποιο διαθέσιμο μέσο κάθε συνάνθρωπο που αντιμετωπίζει ουσιαστικό πρόβλημα επιβίωσης.

Όπως ανακοινώθηκε, παρουσιάζοντας το πλάνο των έργων που θα υλοποιηθούν την επόμενη πενταετία για τη λειτουργική, αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση της πόλης, αλλά και της γειτονιάς, ο κ. Γ. Πατούλης, απηύθυνε κάλεσμα, διοίκηση και κάτοικοι να κάνουν και πάλι όλοι μαζί το βήμα για να πάει το Μαρούσι ακόμη ένα βήμα μπροστά.

Το ανακαινισμένο γήπεδο που έχει σχεδιαστεί και φέρει τις προδιαγραφές ώστε να μπορεί να φιλοξενεί αγώνες μπάσκετ και βόλεϊ, εγκαινίασαν σε έναν φιλικό αγώνα οι ομάδες μπάσκετ του Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού Σχολείου των αθλητικών προγραμμάτων του Τμήματος Αθλητισμού του Δήμου. Με την ολοκλήρωση του αγώνα, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, απένειμε μετάλλια σε όλα τα παιδιά.

Αντίστοιχα, επιδείξεις αντισφαίρισης πραγματοποίησαν τα παιδιά των προγραμμάτων επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Τμήματος Αθλητισμού του Δήμου και οι μαθητές των προγραμμάτων σκάκι του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου.

Παρόντες στην τελετή παράδοσης ήταν, επίσης, οι αντιδήμαρχοι Νίκος Πέππας, Δημήτρης Σμυρνής, Βασίλης Κόκκαλης, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελένη Λέκκα, Γιώργος Ζήκος, Δημήτρης Καρλαύτης, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης και Δημήτρης Πολυχρονιάδης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet