7+1 ερωτήματα για τους χειρισμούς Γ. Καραμέρου ενόψει κακοκαιρίας
Περιφέρεια Αττικής

7+1 ερωτήματα για τους χειρισμούς Γ. Καραμέρου ενόψει κακοκαιρίας

Ότι αναζητά ένα λεπτό δημοσιότητας κατηγορεί τον αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών, Γιώργο Καραμέρο, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κόκκαλης, με αφορμή συμμετοχή του πρώτου σε συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης (Συντονισμός εργασιών από την Πολιτική Προστασία Πεντέλης κατά του χιονιά).

Ο αντιδήμαρχος σημειώνει ότι η παρουσία του αντιπεριφερειάρχη στη συνεδρίαση δεν είχε ουσιαστικό περιεχόμενο, καθώς δεν είναι σε θέση να αποτυπώσει σε ποιες ακριβώς ενέργειες έχει προβεί προκειμένου να αντιμετωπίσουν οι περιοχές των Βορείων Προαστίων την επικείμενη κακοκαιρία.

Παράλληλα, ρωτά για τις ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς της Περιφερειακής Ενότητας και του αντιπεριφερειάρχη για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας και αφήνει αιχμές για τη διάθεση ειδών που έχουν συγκεντρωθεί για τους πρόσφυγες – μετανάστες προς εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας.

Επίσης, διερωτάται «πώς διατέθηκαν χιλιάδες τόνοι “ξηράς τροφής” τους οποίους συγκέντρωσε “εναγωνίως” η Περιφέρεια από το υστέρημα των πολιτών».

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Ο αναζητών ενός λεπτού δημοσιότητα αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα ξαναχτύπησε!

Ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα απλά και μόνο για λόγους δημοσιότητας παρευρίσκεται σε συσκέψεις, χωρίς η παρουσία του να έχει ουσιαστικό περιεχόμενο, καθώς δεν είναι σε θέση να αποτυπώσει σε ποιες ακριβώς ενέργειες έχει προβεί προκειμένου να αντιμετωπίσουν οι περιοχές των Βορείων Προαστίων την επικείμενη κακοκαιρία.

Πιο συγκεκριμένα, δεν μας έχει απαντήσει στα ακόλουθα:

  • Πόσους τόνους αλάτι έχει προμηθευτεί η Περιφέρεια Βορείου Τομέα;
  • Πού έχει διανεμηθεί αυτό;
  • Από ποια σημεία θα μπορούν να το προμηθευτούν οι πολίτες και οι Δήμοι και με ποιον τρόπο;
  • Υπάρχουν τα απαραίτητα μηχανήματα για τη διάνοιξη και τον καθαρισμό των δρόμων και αν ναι, βρίσκονται αυτά σε θέση ετοιμότητας;
  • Για ποιο λόγο διέθεσε τα είδη που προορίζονταν για τους πρόσφυγες στους εθελοντές;
  • Βάσει ποιας απόφασης αρμοδίου οργάνου το πράττει αυτό;
  • Γιατί δεν φρόντισε να προβεί στην αγορά των απαραίτητων υλικών ένδυσης και εξοπλισμού για να χρησιμοποιηθούν από τους εθελοντές της πολιτικής προστασίας των Δήμων;

Η συνδρομή και η προσπάθεια των εθελοντών στην επίλυση θεμάτων της καθημερινότητας δεν αξίζει τέτοιας αντιμετώπισης από την Περιφέρεια.

Επιπλέον, επ΄ αφορμή των ανωτέρω καλό θα ήταν να μας απαντήσει και στα εξής:

  • Πώς διατέθηκαν οι χιλιάδες τόνοι της «ξηράς τροφής» τους οποίους συγκέντρωσε «εναγωνίως» η Περιφέρεια από το υστέρημα των πολιτών, χωρίς να το έχει ζητήσει κανείς αρμόδιος φορέας;

Σημειωτέον, οι ΜΚΟ επιχορηγούνται με εκατομμύρια ευρώ για τη σίτιση των προσφύγων και των μεταναστών.

Τέλος, ο αναζητών την ενός λεπτού δημοσιότητα αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα ας μας απαντήσει με την αρμόδια προϊσταμένη του για το τι κάνανε την κοινωνική προσφορά από το υστέρημα των πολιτών-δημοτών;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet