Παραίτηση Ν. Κοσμοπούλου από Ο.Ε. με… αιχμές προς τη διοίκηση
Πολιτική

Παραίτηση Ν. Κοσμοπούλου από Ο.Ε. με… αιχμές προς τη διοίκηση

Με την παραίτηση της επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης, Νατάσσας Κοσμοπούλου, από μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου ξεκίνησε τις συνεδριάσεις του το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης κατά το 2017.

Συγκεκριμένα, στην αρχή της συνεδρίασης που διεξήχθη την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Ευαγγελία Μπουσίου, ανέγνωσε επιστολή της κας Ν. Κοσμοπούλου, στην οποία ανέφερε ότι παραιτείται από μέλος της Οικονομικής Επιτροπής κατόπιν της εκλογής της ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Συμπολιτεία. Ωστόσο, η επικεφαλής της μείζονος ανέφερε, επίσης, στην ίδια ανακοίνωσή και το εξής:

«Όσον αφορά στην από 14/12/2016 εισήγηση του πρώτου από εσάς (σ.σ.: του προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής, δημάρχου Πεντέλης, Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη), με την οποία προσπαθείτε να δημιουργήσετε προσβλητική εικόνα απαξίωσης για το πρόσωπό μου και τις υποχρεώσεις μου ως δημοτικού συμβούλου, η οποία είναι στο σύνολό της προσχηματική, όπως άλλωστε και η συμπεριφορά σας επί σειρά ετών σε σχέση με τη δυνατότητα παρουσίας μου στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου».

Μια προσθήκη που βέβαια έχει την εξήγησή της κι αυτή βρισκόταν στο 4ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, το οποίο αναφερόταν σε απουσίες συμβούλου πέραν των τριών από συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής. Το θέμα συνοδευόταν από εισήγηση, στην οποία αναφερόταν ότι η κα Ν. Κοσμοπούλου από τις 48 συνεδριάσεις της Επιτροπής την περίοδο 15/9/2014 έως 5/3/2017 είχε απουσιάσει στις 32. Η εισήγηση της διοίκησης κατέληγε με την παρότρυνση προς τα μέλη του Σώματος να προχωρήσουν σε κατά την κρίση τους ενέργειες.

Βέβαια, μετά την παραίτηση της κας Κοσμοπούλου το θέμα αποσύρθηκε, αλλά η επικεφαλής της μείζονος έστειλε το δικό της μήνυμα, λέγοντας ότι η παράταξή της θα επιμείνει και θεσμικά στην τήρηση όσων προβλέπονται από τον νόμο για τις συνεδριάσεις των Επιτροπών Ζωής και Οικονομικών, για τις οποίες -όπως υποστήριξε- προβλέπεται να γίνονται σε μη εργάσιμες ώρες, προσθέτοντας ότι αρκετές φορές η παράταξή της προσπάθησε να έρθει σε συνεννόηση με τη δημοτική Αρχή για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά ματαίως…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet