146.481,58 ευρώ στο «Χαμόγελο του Παιδιού» από την Περιφέρεια Αττικής
Περιφέρεια Αττικής

146.481,58 ευρώ στο «Χαμόγελο του Παιδιού» από την Περιφέρεια Αττικής

Ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, επισκέφθηκε την Πέμπτη 12/01/2017 τις εγκαταστάσεις του «Χαμόγελου του Παιδιού» στο Μαρούσι, όπου λειτουργούν το Διεθνές και Εθνικό Κέντρο για τα εξαφανισμένα και υπό εκμετάλλευση παιδιά, καθώς και το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης.

Ο κ. Καραμέρος ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του μη κερδοσκοπικού οργανισμού, Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο, για το σύνολο της εθελοντικής δράσης και κοινωνικής προσφοράς του φορέα, ενώ  ξεναγήθηκε στο επιχειρησιακό κέντρο και την κινητή μονάδα έρευνας και διάσωσης.

«Με ιδιαίτερη χαρά διαπίστωσα εκ νέου ότι το “Χαμόγελο του Παιδιού” είναι ένας οργανισμός πρότυπης επιχειρησιακής λειτουργίας» επισήμανε ο αντιπεριφερειάρχης και πρόσθεσε:

«Διαθέτει υπερσύγχρονο εξοπλισμό και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό με υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης και εθελοντισμού. Εκτός από την ανθρωπιστική συνεισφορά, το “Χαμόγελο του Παιδιού” μπορεί να αξιοποιηθεί και στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας. Ήδη, όπως ενημερώθηκα, εθελοντικό του κλιμάκιο βρίσκεται στην Αλόννησο και συνδράμει το έργο υποστήριξης των κατοίκων. Θεωρώ, λοιπόν, επιτακτική ανάγκη την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και εμπειρίας του οργανισμού σε ζητήματα πολιτικής προστασίας, μέσα από συμπράξεις και συνέργειες με αρμόδιους φορείς της Πολιτείας. Η Περιφέρεια Αττικής είναι έτοιμη να αξιοποιήσει αυτή τη δυνατότητα», κατέληξε ο κ. Καραμέρος.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Αττικής παραμονές των Χριστουγέννων διέθεσε από ίδιους πόρους το ποσό των 146.481,58 ευρώ στο «Χαμόγελο του Παιδιού» προκειμένου να ανταπεξέλθει στις λειτουργικές του δαπάνες.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet