Ψήφισμα για τους διωκόμενους φοιτητές της συγκέντρωσης στο Κερατσίνι
Πολιτική

Ψήφισμα για τους διωκόμενους φοιτητές της συγκέντρωσης στο Κερατσίνι

Στην έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης σε διωκόμενους διαδηλωτές κατά την αντιφασιστική συγκέντρωση, στις 17 Σεπτεμβρίου 2013, στο Κερατσίνι για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου στη συνεδρίαση της Τετάρτης 11 Ιανουαρίου 2017.

Ακολουθεί το ψήφισμα του Σώματος:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΙΤΙΑ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΗΣ 17/9/2013 ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου δικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά ο φοιτητής Γιώργος Καλλινάκης, με κακουργηματικές κατηγορίες και μάλιστα με την επιβαρυντική συνδρομή του «κουκουλονόμου». Οι κατηγορίες αυτές είναι ψευδείς, ανυπόστατες, αναπόδεικτες και άδικες για τον νεαρό φοιτητή, ο οποίος μαζί με χιλιάδες συμφοιτητές του συμμετείχε στην παλλαϊκή συγκέντρωση που έγινε στο Κερατσίνι μία μέρα μετά τη δολοφονία από τη Χρυσή Αυγή του αγωνιστή Παύλου Φύσσα.

Ο φοιτητής και συνδικαλιστής στον φοιτητικό Σύλλογο της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, συμμετείχε στην αντιφασιστική διαδήλωση στις 17-9-2013 με το μπλοκ του Φοιτητικού Συλλόγου του, με ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά του, όπως όλοι οι φοιτητές στο ίδιο μπλοκ, διαδηλώνοντας ενάντια στη δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής, ενάντια στον φασισμό, τον εθνικισμό, τον ρατσισμό.

Κατά τη διάρκεια της πορείας έγιναν μαζικές και αδιάκριτες συλλήψεις μέσα στις οποίες και αυτή του Γιώργου Καλλινάκη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου απαιτεί την απόσυρση όλων των κατηγοριών για τους διαδηλωτές που άδικα και αναίτια συνελήφθησαν και ζητά την αθώωση του Γιώργου Καλλινάκη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet