Σε συνάντηση της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ
Αυτοδιοίκηση

Σε συνάντηση της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Σε εκδήλωση που διοργάνωσαν στην Ουάσινγκτον οι Έλληνες ομογενείς προς τιμήν του αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου, αλλά και των Ελλήνων ομογενών που συμπεριλαμβάνονται στο επιτελείο του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, παρευρέθηκε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Γιώργος Πατούλης.

Στην εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε πριν την τελετή ορκωμοσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ παρευρέθηκαν ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος, Π. Καμμένος, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Ν. Παππάς, ο Έλληνας πρέσβης στις ΗΠΑ Θ. Λαλάκος, επιφανείς προσωπικότητες της ελληνικής ομογένειας και οι Έλληνες ομογενείς που συμπεριλαμβάνονται στο επιτελείο του νέου Αμερικανού προέδρου, όπως ο νέος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Ρέινς Πρίμπους, το μέλος του Κογκρέσου, Γκας Μπιλιράκης, ο αν. διευθυντής του Λευκού Οίκου, Τζορτζ Τζιτζίκος και ο στενός συνεργάτης του Ντ. Τραμπ, Τζ. Παπαδόπουλος.

Ο κ. Γ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους Έλληνες συνεργάτες του νέου Αμερικανού προέδρου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας τα οποία είναι απόρροια της κρίσης και τους επισήμανε την ανάγκη να στηριχθούν τόσο η χώρα μας όσο και ο ελληνικός λαός στη μεγάλη εθνική προσπάθεια που γίνεται με στόχο την ανάκαμψη και την οικονομική και κοινωνική αναγέννηση.

Σε δηλώσεις τoυ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την ελληνική ομογένεια για την τιμητική πρόσκληση που μου απηύθυνε να παραβρεθώ σε αυτή την τόσο σημαντική συνάντηση με επιφανείς προσωπικότητες της ομογένειας, αλλά και με τους Έλληνες ομογενείς που βρίσκονται στο επιτελείο του νέου προέδρου των ΗΠΑ Ν. Τραμπ. Οι σχέσεις που έχουμε αναπτύξει με την ελληνική ομογένεια εδώ στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, έχουν χτιστεί σε γερές βάσεις και θα συνεχίσουμε να τις υποστηρίζουμε με την ίδια θέρμη.

»Στόχος μας είναι όλοι οι Έλληνες σε όποιο μέρος του κόσμου και αν βρίσκονται να είναι ενωμένοι και να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν τη χώρα μας να ανακάμψει και να βγει νικήτρια από το τούνελ της κρίσης. Η γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία μας θα συνεχιστεί.

»Παράλληλα, μου δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσω για όλα τα θέματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας με τους Έλληνες ομογενείς που βρίσκονται στον στενό κύκλο του νέου προέδρου των ΗΠΑ, με την ελπίδα από τη νέα τους θέση να βοηθήσουν την Ελλάδα που βιώνει μία κρίσιμη περίοδο.

»Στη σημερινή ορκωμοσία του νέου προέδρου η παγκόσμια κοινότητα θα ακούσει σημαντικά πράγματα. Ελπίζουμε σε μία πολιτική προσανατολισμένη στις αρχές της δικαιοσύνης, της ειρήνης και της ισότητας.

»Προσδοκούμε όλοι να ξημερώσει μία καλύτερη ημέρα για όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα για τη χώρα μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet