Τι… τρέχει με τις καταλήψεις σχολείων στον Δήμο Πεντέλης;
Κοινωνία

Τι… τρέχει με τις καταλήψεις σχολείων στον Δήμο Πεντέλης;

Κάτι… τρέχει με τα σχολεία του Δήμου Πεντέλης, το οποίο πρέπει άμεσα να εντοπίσει από κοινού η σχολική κοινότητα (εκπαιδευτικοί, σύλλογοι γονέων και μαθητές) προκειμένου να συνεχιστεί αδιατάρακτα η σχολική χρονιά.

Είναι ενδεικτικό ότι μια μέρα πριν λήξει η κατάληψη στο Γενικό Λύκειο Ν. Πεντέλης (Τον δ/ντή του ΓΕΛ Ν. Πεντέλης καταγγέλλει το 15μελές συμβούλιο) και συγκεκριμένα την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017, ένα άλλο σχολείο, το Γενικό Λύκειο Μελισσίων, «έβαζε λουκέτο». Τελικώς, από σήμερα, Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, οι μαθητές επέστρεψαν στα μαθήματά τους, αλλά το γεγονός ότι άλλο ένα σχολείο της πόλης έχασε μια εκπαιδευτική εβδομάδα σίγουρα πρέπει να προβληματίσει.

Τα αιτήματα που διατυπώθηκαν από το 15μελές του Λυκείου Μελισσίων αφορούσαν -και σε αυτήν την περίπτωση- τη στάση του διευθυντή του σχολείου απέναντι στους μαθητές, στην οποία τα μέλη του 15μελούς χαρακτηρίζουν ως «απολυταρχική» κι «απαξιωτική», ενώ παράλληλα γίνεται λόγος για τήρηση των νόμων «κατά περίπτωση» και όχι καθολικά.

Οι μαθητές του Λυκείου ζητούν, επίσης, την αντικατάσταση των «απαρχαιωμένων» υπολογιστικών συστημάτων του σχολείου, προκειμένου να γίνεται απρόσκοπτα το μάθημα της Πληροφορικής, ενώ, τέλος, ανάμεσα στα αιτήματά τους είναι και η πρόσβαση στους αθλητικούς χώρους του σχολείου «μέχρι την ορισμένη από τον νόμο ώρα κοινής ησυχίας».

Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο τα αιτήματα που διατυπώνονται από πλευράς των μαθητών ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα ή όχι, αλλά επειδή συνήθως «όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά», καλό θα ήταν η εκπαιδευτική κοινότητα να πάρει θέση πάνω σε αυτά και κυρίως να εργαστεί προς την κατεύθυνση που θα φέρει τα παιδιά κοντά στο σχολείο και όχι να τ’ απομακρύνει από αυτό.

Είμαστε σίγουροι ότι με αλληλοκατανόηση και αμοιβαίες υποχωρήσεις μπορούν να επιλυθούν τα προβλήματα, αποκαθιστώντας την ηρεμία στη σχολική κοινότητα του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet