Παγκόσμια πρώτη… για το ντοκιμαντέρ «Κηφισιά, ένα αληθινό παραμύθι»
Πολιτισμός

Παγκόσμια πρώτη… για το ντοκιμαντέρ «Κηφισιά, ένα αληθινό παραμύθι»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ που τιτλοφορείται «Κηφισιά, ένα αληθινό παραμύθι» το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 στην αίθουσα του Cinemax 3. Πρόκειται για ένα σαρανταπεντάλεπτο ντοκιμαντέρ για την πόλη της Κηφισιάς μέσα από τα μάτια των εφήβων, το οποίο υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Επιχειρηματικότητας, Βαγγέλη Αυλήτη, και στόχο την οικοδόμηση της νεανικής επιχειρηματικής κουλτούρας.

Οι 39 μαθητές των Λυκείων του Δήμου Κηφισιάς άφησαν στην άκρη τα tablet, έκλεισαν τις τηλεοράσεις, βγήκαν στους δρόμους, έγιναν ρεπόρτερ, καμεραμάν, πήραν συνεντεύξεις και δημιούργησαν την ταινία για τον Δήμο Κηφισιάς.

Με ενθουσιώδη διάθεση για την καλή κινηματογραφική τους δουλειά οι δραστήριοι έφηβοι της Κηφισιάς, υποδέχθηκαν το κοινό στην κινηματογραφική αίθουσα παρουσιάζοντας το πώς ξεκίνησε το εγχείρημά τους. Όπως δήλωσαν αφιέρωσαν τον ελεύθερο χρόνο τους για να διαβάσουν την ιστορία του Δήμου, για να γράψουν το σενάριο και να κάνουν την έρευνά τους. Δραστηριότητα που τη χάρηκαν ιδιαιτέρως.

«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που έφηβοι του Δήμου μας εξελίσσονται σε ενεργοί πολίτες και δένονται με την πόλη μας. Υποσχόμαστε πως θα δημιουργήσουμε ευκαιρίες και για άλλους νέους και νέες σε παρόμοιες παραγωγές στον Δήμο Κηφισιάς, τον Δήμο της αισιοδοξίας, της συμμετοχής και της καινοτομίας», δήλωσε ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, σε σύντομο χαιρετισμό του.

Τα θερμά του συγχαρητήρια στη νεολαία του Δήμου έδωσε ο αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας, Βαγγέλης Αυλήτης, ο οποίος παράλληλα ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους διευθυντές των σχολείων, αλλά και τους γονείς των παιδιών.

«Κανένας δεν μπορεί να σας πάρει τα όνειρα σας», επεσήμανε από την πλευρά του ο παρουσιαστής της εκδήλωσης Σάκης Τανιμανίδης, ο οποίος δήλωσε ότι με ιδιαίτερη χαρά δέχθηκε να παρουσιάσει την εκδήλωση όταν έμαθε πως τα παιδιά δημιουργούν από τη σχολική τους ηλικία με τη βοήθεια του Δήμου Κηφισιάς.

Η πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση για τα δημοτικά δεδομένα συνοδεύτηκε και με βραβεύσεις των συντελεστών, των διευθυντών των σχολείων, αλλά και των καθηγητών που βοήθησαν τα παιδιά σε αυτό το εγχείρημα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, οι αντιδήμαρχοι Βαγγέλης Αυλήτης, Χρήστος Καλός, Σίσσυ Παπασπύρου, Μιχάλης Καυγαλάκης, οι δημοτικοί Σύμβουλοι Ζέτη Κασιμάτη, Έφη Κούτση, Γιάννης Παντελεάκης, Πόλυ Αστερίου, Σάντυ Πατρινού, Γιώργος Παπαδόπουλος, Γιώργος Σκορδίλης, Πάνος ΡαυτόπουλοςΓιάννης Τσαγκάρης, οι πρόεδροι των Δημοτικών Ενοτήτων Νέας Ερυθραίας και Εκάλης Δήμητρα Δελή και Λίλα Δραγώνα, αντίστοιχα, διευθυντές λυκείων της πόλης, εκπαιδευτικοί και πλήθος κόσμου.

Ακολούθησε κέρασμα στην Έπαυλη  Δροσίνη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet