Αγριεύει ο καιρός με χιόνια και τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα
Περιβάλλον

Αγριεύει ο καιρός με χιόνια και τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα

Χιονοπτώσεις πρόσκαιρα πυκνές στα βόρεια και ανατολικά της χώρας και πτώση της θερμοκρασίας από τα βόρεια προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη χιονοπτώσεις πρόσκαιρα πυκνές θα σημειωθούν στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά και την Εύβοια.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν στην Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές ή χιονόνερο στα βόρεια και ανατολικά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και κυρίως στην Πάρνηθα. Ασθενείς χιονοπτώσεις τοπικού χαρακτήρα ενδέχεται να εκδηλωθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Παρασκευή σε πεδινά τμήματα του νομού.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και βαθμιαία στα θαλάσσια τμήματα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 7 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης χιονόπτωσης, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 3 βαθμούς.

Την Παρασκευή, σταδιακά και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet