Γεωπύλη Δήμου Παπάγου – Χολαργού
Κοινωνία

Γεωπύλη Δήμου Παπάγου – Χολαργού

Δικτυακή πλατφόρμα στην οποία αποτυπώνεται ένα πλήθος γεωχωρικών πληροφοριών που αφορούν στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού λειτουργεί ο Δήμος.

Πρόκειται για τη Γεωπύλη του Δήμου Παπάγου – Χολαργού που δημιούργησε ο Δήμος, επιμένοντας στη βασική προτεραιότητα για έναν σύγχρονο Δήμο, για μια σύγχρονη και έξυπνη πόλη.

Με τη λειτουργία της συγκεκριμένης πύλης, τόσο οι κάτοικοι της πόλης, όσο και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον Δήμο, αποκτούν τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε πληροφορίες και στοιχεία, χωρίς να απαιτείται πια η επίσκεψή τους στις υπηρεσίες του Δήμου ή οποιαδήποτε άλλη γραφειοκρατική διαδικασία.

H Γεωπύλη του Δήμου αποτελεί ισχυρό δείγμα σύγχρονης έξυπνης πόλης και διαθέτει εφαρμογές και στοιχεία ανοικτά προς τους κατοίκους και τους επαγγελματίες, αλλά και εφαρμογές που αφορούν στην εσωτερική οργάνωση και αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών του Δήμου.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://gis.dpapxol.gov.gr ο πολίτης μπορεί να βρει πληθώρα πληροφοριών που σχετίζονται με τις υποδομές, τις δραστηριότητες και τις υπηρεσίες δημοτικών, δημόσιων, αλλά και ιδιωτικών φορέων, ενώ επιπρόσθετα οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν ολοκληρωμένη, επικαιροποιημένη, έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση για τις υποδομές και τους πόρους του Δήμου, με αποτέλεσμα την καλύτερη οργάνωση των μελετών, την ωρίμανση έργων ή ακόμα και τη διάγνωση αναγκών ή ακόμα και έργων που πρέπει να επισπευσθούν.

Ως ενδεικτικό παράδειγμα ο Δήμος αναφέρει ότι σε ό,τι αφορά π.χ. στην τεχνική υπηρεσία, έχει αποτυπωθεί ψηφιακά το σύνολο του δικτύου ηλεκτροφωτισμού, οι ρυμοτομικές και οικοδομικές γραμμές, και πολλές ακόμα πληροφορίες.

Με τη Γεωπύλη ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού αποκτά ένα επιπλέον εργαλείο προγραμματισμού, παρακολούθησης και εκτέλεσης έργων, ενώ παράλληλα ο πολίτης και ο επαγγελματίας της περιοχής αποκτά άμεση πληροφόρηση χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet