Ο Γιάννης Σταθόπουλος «έκοψε τον γόρδιο δεσμό» του «Da Vinci», αλλά…
Πρόσωπα

Ο Γιάννης Σταθόπουλος «έκοψε τον γόρδιο δεσμό» του «Da Vinci», αλλά…

Στην υπόθεση «Da Vinci» η δημοτική Αρχή της Αγίας Παρασκευής και προσωπικά ο δήμαρχος, Γιάννης Σταθόπουλος, βρέθηκαν κυριολεκτικά με την πλάτη στον τοίχο, έχοντας ν’ αντιμετωπίσουν το γνωστό δίλημμα «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα».

Ιδιαίτερα ο δήμαρχος, γνώριζε καλά ότι όποια απόφαση κι αν εισηγηθεί, θα βρεθεί στο στόχαστρο των επικρίσεων. Εάν δεν αποφάσιζε την ανάκληση της άδειας του καταστήματος στο κληροδότημα Σιστοβάρη θα τον κατηγορούσαν ότι ήρθε σε συμφωνία με τον επιχειρηματία. Εάν αποφάσιζε το αντίθετο, θα του χρέωναν ότι λειτουργεί με εκδικητικότητα και με βάση «αριστερές ιδεοληψίες», πετώντας τους εργαζόμενους στον δρόμο, όπως κι έγινε (Ανάκληση της άδειας του «Da Vinci» κι αρχή δικαστικού αγώνα).

Για τούτο και καθυστέρησε να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος, έστω κι αν επικαλέστηκε άλλους λόγους. Ωστόσο, το έφερε και μάλιστα, με εισήγηση που συμβαδίζει με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του. Η απόφασή του μόνο εύκολη δεν ήταν, ωστόσο ήταν στον δρόμο της νομιμότητας, τουλάχιστον με βάση τη νομική γνωμάτευση που έχει στα χέρια του. Ο θόρυβος που ξεσηκώθηκε οφείλεται στο ότι το όλο θέμα -με ευθύνη και της παράταξης του δημάρχου- έλαβε διαστάσεις πολιτικού ανταγωνισμού, με δηλώσεις και υπονοούμενα για διαπλοκή, κατά τις προεκλογικές και μη περιόδους, που ουσιαστικά καθιστούσαν «μονόδρομο» την ανάκληση της άδειας της επιχείρησης.

Από την άλλη, ορισμένοι εκ των κατηγόρων του, μπορεί να μίλησαν για «λαϊκισμό» του δημάρχου, αλλά ουσιαστικά έπεσαν και οι ίδιοι στο ίδιο «αμάρτημα», μην απαντώντας ουσιαστικά στο εάν η επιχείρηση διέπραξε ή όχι πράξεις που ήταν έξω από τους όρους με τους οποίους έλαβε την άδεια και εμμένοντας μόνο στην προβολή των θέσεων εργασίας που πιθανόν να χαθούν. Επίσης, κατηγόρησαν τον κ. Γ. Σταθόπουλο ότι εισηγήθηκε την ανάκληση της άδειας επειδή αυτό είχε δεσμευτεί στους ψηφοφόρους του, όταν όλο το προηγούμενο διάστημα άφηναν να εννοηθεί ότι καθυστερεί να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο γιατί «τα έχει βρει» με τον επιχειρηματία. Και τα δύο μαζί δεν γίνονται…

Σε κάθε περίπτωση, ο δήμαρχος έλαβε μια απόφαση που οφείλει πλέον να την υποστηρίξει. Από εκεί και πέρα, επειδή ορισμένες από τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν, όπως για παράδειγμα τι θα απογίνει ο χώρος εάν κλείσει η επιχείρηση ή το πώς θα αξιοποιηθεί μελλοντικά, είναι απολύτως δικαιολογημένες, θα πρέπει να φροντίσει από τώρα να προετοιμάσει τις ενέργειές του. Και σε αυτό θα πρέπει να συμβάλλουν και οι υπόλοιπες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ανεξαρτήτως εάν συμφώνησαν ή μη στην ανάκληση της άδειας, καθώς αφ’ ενός το θέμα αυτό επηρεάζει άμεσα την πόλη κι αφ’ ετέρου επειδή ούτε δημιουργήθηκε από την παρούσα διοίκηση, ούτε συνιστά αποκλειστική ευθύνη της ότι καθυστέρησε τόσα χρόνια να επιλυθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet