Κάλεσμα Δήμου Χαλανδρίου για συμμετοχή στο πρόγραμμα UIA
Κοινωνία

Κάλεσμα Δήμου Χαλανδρίου για συμμετοχή στο πρόγραμμα UIA

Ο Δήμος Χαλανδρίου προτίθεται να συμμετάσχει εκ νέου στο πρόγραμμα Urban Innovative Actions (UIA) στον άξονα «Κυκλική Οικονομία».

Το πρόγραμμα UIA είναι ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που στόχο έχει να δώσει στις πόλεις την ευκαιρία να δημιουργήσουν πέρα από τη συνηθισμένη οπτική και να δοκιμάσουν λύσεις καινοτόμες, παρέχοντας υψηλή χρηματοδότηση για την υλοποίηση των προτεινόμενων σχεδίων (έως 5.000.000 ευρώ).

Στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής του, ο Δήμος θα επιδιώξει να ενσωματώσει τις αρχές της κυκλικής οικονομίας στον σχεδιασμό και τη λειτουργία του. Η έννοια της Κυκλικής Οικονομίας είναι συνυφασμένη με τη βιώσιμη ανάπτυξη των σύγχρονων πόλεων. Απαιτεί σχεδιασμό και δράσεις που στοχεύουν στην αποδοτικότερη και «εξυπνότερη» διαχείριση των πόρων, δίνοντας νέα αξία και ζωή σε προϊόντα και υλικά που θεωρούνται απόβλητα και απορρίμματα.

Ως εκ τούτου και θεωρώντας ότι ο συμμετοχικός σχεδιασμός μπορεί να αλλάξει τη μορφή της πόλης μέσα από καινοτόμες ιδέες και προτάσεις, αλλά και να συμβάλλει στην εγκαθίδρυση μιας σταθερής και ειλικρινούς σχέσης με την κοινωνία, ο Δήμος Χαλανδρίου καλεί όλους τους φορείς της πόλης να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια.

Η έναρξη της διαδικασίας θα γίνει σε ειδική συνάντηση εργασίας που θα διοργανώσει ο Δήμος. Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν ενεργά, ως εταίροι, στην προσπάθεια αυτή με συγκεκριμένες προτάσεις στον παραπάνω άξονα, καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στη διεύθυνση: [email protected] έως την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2017.

Οι ενδιαφερόμενοι για πληροφορίες μπορούν να καλούν στον αριθμό τηλεφώνου 213 2023883 και να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Δήμου Χαλανδρίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet