Λειτουργία στην Ι.Μ. Αγίας Φιλοθέης
Κοινωνία

Λειτουργία στην Ι.Μ. Αγίας Φιλοθέης

Με μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου η μνήμη της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας, στην Ιερά Μονή Αγίας Φιλοθέης στην Εκάλη. Στη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε παρουσία του δημάρχου Κηφισιάς Νίκου Χιωτάκη, χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου & Ωρωπού κ. Κύριλλος, με τη συμμετοχή ιερέων και μοναχών.

Στο κήρυγμά του, ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης μίλησε για το φιλανθρωπικό έργο της Αγίας Φιλοθέης. Η κατά κόσμον Παρασκευή Μπενιζέλου καταγόταν από αρχοντική οικογένεια των Αθηνών, την περίοδο της τουρκοκρατίας και μαρτύρησε για την πίστη της, βασανισμένη από τους Τούρκους τον Οκτώβριο του 1588. Η Αγία Φιλοθέη είχε αναπτύξει πολύπλευρο ανθρωπιστικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο, χρησιμοποιώντας την οικογενειακή της περιουσία, ιδρύοντας σχολεία, νοσοκομεία και ορφανοτροφεία.

Το φιλάνθρωπο παράδειγμα της Οσιομάρτυρος Φιλοθέης ακολουθεί και η γυναικεία Ιερά Μονή της Αγίας Φιλοθέης Εκάλης, που έχει τη φροντίδα για τη λειτουργία του οικοτροφείου θηλέων «Αγία Τριάδα», οι εγκαταστάσεις του οποίου βρίσκονται στους χώρους της μονής.

Στη Μονή Αγίας Φιλοθέης παραβρέθηκαν ακόμη η πρώην δήμαρχος Εκάλης Βάσω Σπηλιωτοπούλου, οι εντεταλμένοι σύμβουλοι, Μάνος Μαρκεσίνης και Αγγελική Βαλασοπούλου και πλήθος πιστών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet