«Τρίτο ημίχρονο» μεταξύ Αμαρουσίου – ΑΕΝΚ μετά τα θλιβερά επεισόδια
Αθλητισμός

«Τρίτο ημίχρονο» μεταξύ Αμαρουσίου – ΑΕΝΚ μετά τα θλιβερά επεισόδια

«Τρίτο ημίχρονο» βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ Γ.Σ. Αμαρουσίου και ΑΕΝΚ με αφορμή τα θλιβερά επεισόδια που έλαβαν χώρα στο ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδα για τη 16 αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής μπάσκετ στο κλειστό του Αγίου Θωμά (Θλιβερά επεισόδια στο ντέρμπι Μαρούσι – ΑΕΝΚ).

Με ανακοίνωσή της η ΑΕΝΚ καταγγέλλει ότι επιχειρείται υποβάθμιση των γεγονότων από την πλευρά του Αμαρουσίου, ενώ κατηγορεί μέλη της διοίκησης του τελευταίου ότι συμμετείχαν ενεργά στα επεισόδια.

Από την πλευρά του, το Δ.Σ. του Γ.Σ. Αμαρουσίου υποστηρίζει ότι κάποιοι θέλουν να δώσουν μεγαλύτερες διαστάσεις στο συμβάν από αυτές που πραγματικά έχει και καλεί όλους να μην συμβάλλουν στη δημιουργία εντυπώσεων που βλάπτουν και το πρωτάθλημα και το άθλημα.

Ακολουθούν οι ανακοινώσεις των δύο σωματείων.

Η ανακοίνωση του Γ.Σ. Αμαρουσίου

Τα γεγονότα που σημειώθηκαν στο κλειστό του «Αγίου Θωμά» κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της ομάδας μας με την Νέα Κηφισιά για την 1η αγωνιστική του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής μάς στενοχώρησαν αφάνταστα.

Αφ’ ενός γιατί  δεν είμαστε συνηθισμένοι να απασχολούμε την επικαιρότητα για λάθος λόγους κι αφ’ ετέρου γιατί, όπως διαπιστώσαμε εκ των υστέρων, στη  συγκεκριμένη περίπτωση δόθηκαν μεγαλύτερες διαστάσεις από τις πραγματικές.

Όντως σημειώθηκε ένταση μεταξύ των οπαδών των δυο ομάδων, η οποία καλό θα ήταν να είχε αποφευχθεί. Όμως ήταν μια ένταση που δημιουργήθηκε στη διάρκεια του ημιχρόνου, κράτησε λίγο γιατί ελέγχθηκε και αντιμετωπίστηκε με την άμεση επέμβαση και την συνεργασία  των δυο διοικήσεων, οι οποίες συνεργάστηκαν με την Αστυνομία και τους διαιτητές, χωρίς να προκληθεί κίνδυνος τραυματισμού ούτε για τους αθλητές ούτε για τους διαιτητές.

Άλλωστε οι σχέσεις μας με το φίλο σωματείο της Ν. Κηφισιάς είναι άριστες και δεν έχουν διαταραχθεί στο παραμικρό. Ούτε «πόλεμος» ξέσπασε, ούτε δόθηκε συνέχεια γιατί όλοι όσοι συμμετείχαν αναγνώρισαν ότι ήταν απλώς μια κακή στιγμή. Όλα εξελίχθηκαν και τελείωσαν ομαλά γι’ αυτό και το παιχνίδι συνεχίστηκε με την παρουσία όλου του φίλαθλου κόσμου, παρότι το παιχνίδι ήταν ντέρμπι και κρίθηκε στον πόντο χωρίς να συμβεί το παραμικρό.

Κρίναμε απαραίτητο να παραθέσουμε αυτές τις διευκρινίσεις προκειμένου να μπουν τα πράγματα στη σωστή τους βάση και να μην δημιουργούνται παραπλανητικές εντυπώσεις που δεν κάνουν καλό ούτε στο πρωτάθλημα, ούτε στο άθλημα που με τόση αγάπη και μεράκι υπηρετούμε.

Το Δ.Σ. του  Γ.Σ. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Η ανακοίνωση της ΑΕΝΚ

Η ΑΕΝΚ εκφράζει την αγανάκτησή της για τα γεγονότα της περασμένης Κυριακής στην έδρα του Γ.Σ. Αμαρουσίου.

Δεν θα παρουσιάσουμε εδώ λεπτομέρειες που αποδεικνύουν τη σοβαρότητα του θέματος. Άλλωστε οι εκθέσεις των αρμοδίων Αρχών, οι μαρτυρίες και τα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, αλλά και αυτά που έχουμε στα χέρια μας, είναι καταλυτικά.

Μάταια ο Γ.Σ.Αμαρουσίου προσπαθεί να υποβαθμίσει τα συμβάντα.

Αυτό που μας λυπεί ιδιαίτερα και ήταν το βασικό κίνητρο ώστε να αναδείξουμε το θέμα, προχωρώντας σε καταγγελία-ένσταση για τον εν λόγω αγώνα, ήταν η απαράδεκτη στάση ορισμένων παραγόντων του γηπεδούχου και ιδιαιτέρως ενός «κυρίου» που είναι μέλος του Δ.Σ.(!) όπως αυτοσυστήθηκε στον πρόεδρό μας. Οι παράγοντες αυτοί, με τη στάση τους, διευκόλυναν τους οργανωμένους οπαδούς του Αμαρουσίου στα έκτροπα ,δύο δε από αυτούς συμμετείχαν ενεργά σ’ αυτά, πετώντας αντικείμενα, αντί ως όφειλαν να προσπαθήσουν να τα αποτρέψουν.

Εκτός, λοιπόν, των οργανωμένων που εισέβαλαν δύο φορές στο γήπεδο, με καπνογόνα και κροτίδες (στο 5’ του α’ ημιχρόνου, με 15’ λεπτά διακοπή και στο ημίχρονο με 45’ λεπτά διακοπή), στις κερκίδες ο προαναφερόμενος «κύριος» προπηλάκισε με ύβρεις στην αρχή του αγώνα τον αντ/δρο του συλλόγου μας και στη συνέχεια, πριν τελειώσει το ημίχρονο, επετέθη και κτύπησε τον γεν. έφορο του συλλόγου μας, δίνοντας έτσι στην ουσία το σύνθημα για την επίθεση των οργανωμένων μετά το τέλος του ημιχρόνου.

Παρεμπιπτόντως, στο αντίστοιχο παιχνίδι στην έδρα μας και σε ανάλογα φορτισμένο κλίμα, επιτετραμμένοι από τη διοίκηση παράγοντες της ΑΕΝΚ, κατάφεραν να «ελέγξουν την εξέδρα», με αποτέλεσμα όλοι οι παράγοντες του Αμαρουσίου (ακόμα κι εκείνοι που συμμετείχαν στα επεισόδια!!!) να μας ευχαριστήσουν για την καλή φιλοξενία.

Τέλος, θέλουμε να εξάρουμε τη στάση προπονητών και παικτών της γηπεδούχου που βοήθησαν ενεργά στην προστασία των αθλητών μας και ιδιαιτέρως την στάση του κ. Π.Π. (γεν. αρχηγού του Αμαρουσίου), που προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις να αποτρέψει τα χειρότερα. Μακάρι σε όλα τα αθλητικά σωματεία να επικρατήσουν συνετοί παράγοντες. Γιατί αυτή είναι θεμελιώδης αρχή για την αποφυγή τέτοιων γεγονότων, που αμαυρώνουν τον αθλητισμό και διώχνουν τον κόσμο από τα γήπεδα.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΑΕΝΚ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet