Video

Μ. Πατούλη-Σταυράκη: Φεύγουμε μπροστά για έναν Δήμο πρωταγωνιστή…

Αρκετές «βολές» κατά του δημάρχου και της διοικητικής ομάδας του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, μίνι απολογισμό του έργου που παράχθηκε τα τελευταία 2,5 χρόνια στο νομικό πρόσωπο Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός, στο οποίο υπήρξε μέχρι πρόσφατα πρόεδρος και μια… πρόγευση των επόμενων βημάτων της στον Δήμο και όχι μόνο, περιελάμβανε η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης 2 Φεβρουαρίου 2017 η τέως πρόεδρος του ΠΕΑΠ και πλέον ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκη, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη.

«Χειραγωγούμενη διοίκηση ενός ετερόφωτου δημάρχου…»

Η κα Πατούλη-Σταυράκη κατέστησε σαφές το αγεφύρωτο χάσμα που χωρίζει την ίδια από την πρώην παράταξή της, το οποίο -όπως σημείωσε- έχει να κάνει με τη δική της αντίληψη για τα δημοτικά πράγματα, που έρχεται σε πλήρη σύγκρουση «με τα οργανωμένα παλαιοκομματικά συμφέροντα του Δήμου», τα οποία λαμβάνουν ακόμη μεγαλύτερη διάσταση εξαιτίας της «χειραγωγούμενης διοίκησης ενός ετερόφωτου δημάρχου, δίχως όραμα, σχέδιο και προοπτική».

«Θέλουμε Δήμο πρωταγωνιστή των εξελίξεων…»

Η πρώτη σε σταυρούς δημοτική σύμβουλος της Λυκόβρυσης – Πεύκης αναφέρθηκε, επίσης, στο όραμά της για έναν Δήμο «πρωταγωνιστή και όχι ουραγό των εξελίξεων», όπου θα κυριαρχούν οι αξίες της διαφάνειας, της λογοδοσίας και της χρηστής διοίκησης.

«Χυδαίες και σεξιστικές επιθέσεις…»

Πλην των πολιτικών διαφορών που οδήγησαν στην παραίτησή της από την προεδρία του ΠΕΑΠ, αλλά και την ανεξαρτητοποίησή της, η κα Πατούλη-Σταυράκη αναφέρθηκε σε «χυδαίες» και «σεξιστικές» επιθέσεις εναντίον της, τόσο από άτομα της ευρύτερης δημοτικής παράταξης της πλειοψηφίας, όσο και από το συγγενικό περιβάλλον του νυν και τέως δημάρχου.

«Εκτός Λυκόβρυσης – Πεύκης με ευθύνη δημάρχου…»

Στην έναρξη της ομιλίας της εξήγησε τους λόγους απαγόρευσης για τους οποίους αναγκάστηκε να δώσει τη συνέντευξη Τύπου μακριά από τις δημοτικές αίθουσες του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, με αποκλειστική ευθύνη -όπως είπε- της διοίκησης του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη, που της στέρησε «το αναφαίρετο και συνταγματικό δικαίωμα για τη δημοκρατική ενημέρωση» των συμπολιτών της.

Το έργο των 2,5 χρόνων…

Η τέως πρόεδρος του ΠΕΑΠ προχώρησε σε αναφορά του έργου παράχθηκε στο νομικό πρόσωπο επί διοίκησής της, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση τόσο στην κοινωνική πολιτική που εφάρμοσε, όσο και στην πολιτιστική εξωστρέφεια την οποία προσπάθησε να προσδώσει στον Δήμο, «σκοντάφτοντας» ωστόσο σε «κοντόφθαλμες» αντιλήψεις.

«Είμαι εδώ και είμαι ενεργή…»

Για τη μετέπειτα αυτοδιοικητική της διαδρομή η κα Πατούλη σημείωσε ότι «αποτελεί ισχυρή και απόλυτη δέσμευσή μου να παραμείνω δίπλα στην κοινωνία, ως ενεργή πολίτης, μάχιμη δημοτική σύμβουλος, υπερασπιζόμενη με κάθε τρόπο τις αρχές μου».

Πρόβλεψε, επίσης, ότι «η επόμενη πενταετία 2019-2024 θα είναι αναγεννητική για τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης», κάτι που ωστόσο δεν μπορεί να γίνει με «μια απλή διακήρυξη προθέσεων», αλλά θα πρέπει «να μετασχηματισθεί σε μία πρόταση και επιλογή την οποία θα αξιολογήσει η κοινωνία».

Πάντως, ξεκαθάρισε ότι η θέση αυτή «δεν αποτελεί μια δήλωση υποψηφιότητας για τις επερχόμενες εκλογές, αλλά την προσωπική μου δέσμευση και εγγύηση ότι η επόμενη πενταετία θα είναι αναγεννητική για τον Δήμο μας και τους συμπολίτες μας».

Απαντήσεις σε δημοσιογράφους…

Η κα Πατούλη μετά το πέρας της τοποθέτησής της απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:

  • Τα επιτεύγματα στη διοίκηση του ΠΕΑΠ αποδεικνύουν την αυτόφωτη πορεία μου, την ικανότητα και την αποτελεσματικότητα του έργου μου.
  • Υπάρχουν παράκεντρα εξουσίας, αποτελούμενα και από δημοτικούς συμβούλους, που ήταν και στην προηγούμενη διοίκηση του Δήμου.
  • Θα συνεχίσω τη δραστηριοποίηση στον Πολιτισμό με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), ώστε ν’ αγκαλιαστούν πολιτιστικά όλοι οι δήμοι και να παραχθεί ποιοτικό έργο.
  • Θα δραστηριοποιηθώ, μέσω οργανισμού και σε συνεργασία με την Unesco, ώστε να δημιουργηθεί παράρτημα Βορείων Προαστίων στην Πεύκη, το οποίο θα ασχολείται με θέματα πολιτισμού, φιλανθρωπίας, επιστήμης και επικοινωνίας.
  • Τον πρώτο χρόνο επικεντρώθηκα στην οικονομική εξυγίανση και αναδιάρθρωση πολιτιστικών δομών. Ο αθλητισμός ήταν τομέας του αντιπροέδρου του ΠΕΑΠ. Ωστόσο, στον δεύτερο χρόνο αντιλήφθηκα μείζονα προβλήματα στον αθλητικό τομέα, στα οποία παρενέβην και τελικά ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
  • Δεν έλαβα εχέγγυα από πλευράς διοίκησης για τη συνέχεια του έργου στο ΠΕΑΠ. Δεν θα μπορούσαμε με τη διοίκηση Μαυρίδη να βρούμε από κοινού περπατησιά. Το πλαίσιο και η ατμόσφαιρα ήταν ζοφερή. Εύχομαι στους επόμενους ν’ αγκαλιάσουν το έργο που άφησα πίσω και να το προχωρήσουν.
  • Έχω καταθέσει απολογισμούς και ισολογισμούς για το ΠΕΑΠ. Θέλω να δω ποιος θ’ αμφισβητήσει τα 400.000 χρέος που παρέλαβα και το μηδένισα. Όσο για τα 500.000 που λένε ότι άφησαν από την προηγούμενη διοίκηση, θα πάρω τα σχετικά πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου και θα επανέλθω…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet