Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας
Ποιότητα Ζωής

Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Άμεση ήταν η αντίδραση της δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου σε καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής του Νέου Τέρματος ότι επίκειται εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην ταράτσα πολυκατοικίας επί της οδού Στρ. Λέκκα, αρ. 33.

Με επιτόπια αυτοψία που διενεργήθηκε την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017 από αρμόδιο τεχνικό υπάλληλο της  Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Αμαρουσίου, δεν διαπιστώθηκε να έχει τοποθετηθεί έως τότε κεραία κινητής τηλεφωνίας στην ταράτσα της συγκεκριμένης πολυκατοικίας.

Παράλληλα, η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου προκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017, στις 17:30, στο δημαρχείο της πόλης (Βασ. Σοφίας & Δ. Μόσχα) προκειμένου να συζητηθεί και να ληφθεί απόφαση επί του θέματος «Σύσταση καθορισμού ζωνών τοποθέτησης κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε συνάρτηση με την περιβαλλοντική ανοχή κάθε περιοχής και αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών τοποθέτησης κεραιών κινητής τηλεφωνίας έως ότου κατατεθεί το πόρισμα της ανωτέρω Επιτροπής στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου:

Με δεδομένη την περιβαλλοντική ευαισθησία που επανειλημμένα έμπρακτα έχει εκφράσει η δημοτική Αρχή και προσωπικά ο δήμαρχος, Γιώργος Πατούλης, από της πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων το 2007 και ειδικότερα στο θέμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας και με γνώμονα και πρωταρχικό καθήκον την προστασία της υγείας των πολιτών και ιδίως των παιδιών σημειώνεται ότι:

  • Με πρωτοβουλία της διοίκησης το Δημοτικό Συμβούλιο το 2015 ενέκρινε κατά πλειοψηφία ψήφισμα με το οποίο ζητούσε να τροποποιηθεί άμεσα το νομικό πλαίσιο αδειοδότησης της εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας και να είναι σαφές και σύμφωνα με τις παραδοχές αντικειμενικών επιστημονικών ευρημάτων. Παράλληλα δε, ζητούσε μέχρι τη ρύθμιση των ζητημάτων αυτών να ανασταλεί οποιαδήποτε χορήγηση άδειας εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας.
  • Επίσης προχώρησε στην αποξήλωση κεραιών τηλεφωνίας, το 2007 από την περιοχή της Ν. Λέσβου, το 2010 από την περιοχή του Ψαλιδίου και το 2015 από την περιοχή των Αναβρύτων.
  • Παράλληλα, έχει συμμετάσχει σε όλες τις συγκεντρώσεις των κατοίκων και έχει διοργανώσει ειδική ημερίδα με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων για σωστή και πληρέστερη ενημέρωση στα θέματα της κινητής τηλεφωνίας.

Ο Δήμος Αμαρουσίου διεκδικεί την εκπόνηση ενός εθνικού σχεδιασμού προσδιορισμού της περιβαλλοντικής ανοχής κάθε Δήμου στην τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας, στο οποίο οι Δήμοι θα έχουν καθοριστικό ρόλο στη λήψη των αποφάσεων από τις αρμόδιες αρχές και όχι όπως γίνεται σήμερα, προκειμένου να μην δημιουργούνται περιοχές έντασης τόσο σε αριθμό, όσο και στην ακτινοβολία που εκπέμπεται για την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet