Επιστολή δημάρχου Πεντέλης προς τον πρωθυπουργό για τους δασικούς χάρτες
Κοινωνία

Επιστολή δημάρχου Πεντέλης προς τον πρωθυπουργό για τους δασικούς χάρτες

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με τη διευθέτηση του ζητήματος των δασικών χαρτών απέστειλε ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης.

Ακολουθεί η επιστολή:

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Για πρώτη φορά στην αυτοδιοικητική διαδρομή μου βρέθηκε υπουργός και μάλιστα οικολόγος και καθηγητής, ο κ. Ιωάννης Τσιρώνης, ο οποίος προσπάθησε με τον Νόμο 4389/2016, να ρυθμίσει, όσο βεβαία είναι δυνατόν, το δασικό κομφούζιο που η λειτουργία του αρμόδιου υπουργείου και των δασικών υπηρεσιών διαχρονικά έχει δημιουργήσει στην πατρίδα μας και αυτό τιμά τον ίδιο και την επιλογή σας.

Αυτή η διαφανείσα ηλιαχτίδα κάποιας ρύθμισης των δασικών θεμάτων ώστε να μη συνεχίσουν να είναι δασικές εκτάσεις κεντρικές πλατείες και πατροπαράδοτοι οικισμοί και χωράφια, την ίδια στιγμή που πλαγιές και λυκορέματα εντάχθηκαν στο σχέδιο γιατί ανήκαν σε κάποιον οικοπεδικό οικοδομικό συνεταιρισμό και γιατί κάποιοι δεν «έβλεπαν», ήρθαν γραφειοκράτες δασικοί υπάλληλοι να προωθήσουν την ψήφιση και ανάρτηση των δασικών χαρτών, με βάση υπόβαθρα χρονολογιών 1937, 1943 και 1945 που ακόμα και το μισό οικιστικό συγκρότημα της Αθήνας ήταν δασικό.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Είναι αδιανόητο το κράτος, στη γραμμή κάποιων ανερμάτιστων προτάσεων δασικών υπηρεσιών, να προωθεί στην ομηρία τους πολίτες του, την περίοδο αυτή που και το ένα ευρώ για την ελληνική οικογένεια είναι ζητούμενο, θέτοντάς τους σε περιπέτεια.

Αφήστε την προσπάθεια του Γιάννη Τσιρώνη για επίλυση του δασικού προβλήματος να λειτουργήσει.

Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και απαιτείται ως πρωθυπουργός άμεσα να παρέμβετε.

Η αναταραχή των κοινωνιών που πλήττονται είναι δεδομένη με τον λάθος κατά την άποψή μας χειρισμό του θέματος που οι αρμόδιες υπηρεσίες προωθούν.

Ο δήμαρχος Πεντέλης

Στεργίου-Καψάλης Δημήτριος

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet