«Ένας ξεχωριστός φίλος» για τα παιδιά της Λέσχης Ανάγνωσης του Ηρακλείου
Κοινωνία

«Ένας ξεχωριστός φίλος» για τα παιδιά της Λέσχης Ανάγνωσης του Ηρακλείου

Την Τετάρτη 8/02/2017 πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη Δήμου Ηρακλείου Αττικής, στο παιδικό τμήμα της, η 4η συνάντηση των δύο ομάδων της Λέσχης Ανάγνωσης για παιδιά 6-8 ετών, με συντονίστρια την εκπαιδευτικό-εθελόντρια Ελένη Σαμούρη.

Στη συνάντηση  παρουσιάστηκε  το βιβλίο «Ένας ξεχωριστός φίλος» της Άννας Θεοχάρη. Πρόκειται για μια ιστορία η οποία αναφέρεται στη διαφορετικότητα και τον ρατσισμό, αλλά και στη σπουδαιότητα της φιλίας.

Αρχικά στάθηκαν στο εξώφυλλο και στο τίτλο, ξεκινώντας το ταξίδι της γνωριμίας τους  με το συγκεκριμένο βιβλίο και προσπάθησαν να μαντέψουν το περιεχόμενό του. Προχώρησαν στην ανάγνωση του βιβλίου και στη συνέχεια επιχείρησαν να «μπουν στα παπούτσια του Πέτρου» και να δουν πώς αισθάνθηκε εκείνος όταν όλοι τον απέρριπταν γιατί ήταν γεματούτσικος και ως καινούργιος στο σχολείο, δεν είχε προλάβει να προσαρμοστεί και να κάνει φίλους. Αυτό αποτέλεσε και την αιτία  για να μιλήσουν και τα ίδια τα παιδιά για τα προσωπικά τους αντίστοιχα αρνητικά βιώματα.

Τέλος τα παιδιά επέλεξαν ποια σκηνή του βιβλίου θα αποδώσουν εικαστικά. Πήραν λευκές κόλλες και το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό. Δημιούργησαν υπέροχα έργα ζωγραφικής, μέσα σε ένα κλίμα συνεργασίας, χαράς και ενθουσιασμού. Έφυγαν όπως πάντα με τα βιβλία της Βιβλιοθήκης στα χέρια τους.

Η επόμενη συνάντηση θα γίνει την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet