Ηράκλειο: Μαθαίνοντας τα… μυστικά αντιμετώπισης του σακχαρώδους διαβήτη
Κοινωνία

Ηράκλειο: Μαθαίνοντας τα… μυστικά αντιμετώπισης του σακχαρώδους διαβήτη

Τα μυστικά της πρόληψης αλλά και της αντιμετώπισης του σακχαρώδους διαβήτη αναλύουν οι ειδικοί επιστήμονες που φιλοξενούνται στην κεντρική ανοιχτή εκδήλωση που συνδιοργανώνουν η διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου Αττικής και η ΜΚΟ «Με Οδηγό το Διαβήτη – Κάρτα Διαβήτη», τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, στις 17:30, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ηρακλείου Αττικής «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου και Νεότητος)

Με τίτλο «Σακχαρώδης Διαβήτης – η Μάστιγα του 21ου αιώνα», η εκδήλωση θα παρουσιάσει τρόπους με τους οποίους κάποιος μπορεί να προλάβει, να αντιμετωπίσει αλλά και να συμβιώσει με τον διαβήτη, σωματικά και ψυχολογικά.

Για όσους το επιθυμούν, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου από εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ, στην έκπληξη της βραδιάς, ο γνωστός τηλεοπτικός σεφ, Στέλιος Κουτρουβέλης, μαγειρεύει «ζωντανά» απλές συνταγές και μοιράζεται μικρά και μεγάλα μυστικά της σωστής διατροφής.

Τη βραδιά θα συντονίσει η δημοσιογράφος Υγείας, Εύα Ντελιδάκη.

Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους.

Το πρόγραμμα των ομιλιών
  • «Ψυχολογική Διαχείριση του Σακχαρώδους Διαβήτη»: Βλαχοπούλου Χριστίνα BSc, MSc, συμβουλευτική ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.
  • «Σακχαρώδης  Διαβήτης, μια σύγχρονη επιδημία»: Ανδρεάδου Αγγελική,  ειδική παθολόγος – διαβητολόγος, μέλος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, μέλος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας.
  • «Μυστικά ελέγχου της πείνας και της διατροφής στην πρόληψη του Σακχαρώδους Διαβήτη»: Ζουμπανέας Ευάγγελος, διαιτολόγος, διατροφολόγος, Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet