Άνευ αποτελέσματος το «ραντεβού» του Συνδικάτου ΟΤΑ με τον γ.γ. του υπ. Εσωτερικών
Αυτοδιοίκηση

Άνευ αποτελέσματος το «ραντεβού» του Συνδικάτου ΟΤΑ με τον γ.γ. του υπ. Εσωτερικών

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017 πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών και συνάντηση με το γεν. γραμματέα, απαιτώντας την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων για  όλους τους συναδέλφους συμβασιούχους που, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, την παραμονή στη δουλειά όλωνμ ανεξαρτήτως ειδικότηταςμ αλλά και τη μετατροπή των συμβάσεών τους μετά τις 31-12-2017 σε αορίστου χρόνου.

Από την πλευρά του, όπως αναφέρει το Συνδικάτο, ο γεν. γραμματέας δήλωσε ότι όσον αφορά στην καταβολή των μισθών, η τροπολογία που θα δώσει λύση στο πρόβλημα που έχει ξεσπάσει από κάποιους επιτρόπους βρίσκεται στη Βουλή και εντός της εβδομάδας θα ψηφισθεί. Όσον αφορά στην παραμονή στη δουλειά όλων των συναδέλφων δήλωσε ότι, από τη μεριά της κυβέρνησης, η πρόθεσή της εκφράστηκε στη πρώτη τροπολογία, ενώ πλέον το θέμα εναπόκειται στη πολιτική της κάθε δημοτικής Αρχής. Τέλος, όσον αφορά στη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις παρέπεμψε τα μέλη του Συνδικάτου στις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή.

Στην ανταπάντησή του το Συνδικάτο ανέφερε ότι ακόμα και σήμερα αν ψηφισθεί η τροπολογία οι συνάδελφοι θα πληρωθούν μετά από έναν μήνα και άρα το υπουργείο θα πρέπει να κάνει τουλάχιστον το ελάχιστο, δηλαδή να δώσει σήμερα εντολή και να αφεθούν ανοιχτές οι ημερομηνίες από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών έτσι ώστε άμεσα να πάνε τα εντάλματα. Η απάντηση του γεν. γραμματέα ήταν ότι «οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για τρεις μήνες, τι θα πάθουν αν μείνουν και μια βδομάδα επιπλέον;»

«Όμως πολύ καλά γνωρίζουμε ότι δεν θα είναι μια βδομάδα, αλλά πολύ παραπάνω» σημειώνει το Συνδικάτο στην ανακοίνωσή του και προσθέτει:

«Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στην ίδια ρότα με τη πλειοψηφία των δημοτικών Αρχών. Σκοπός και στόχος τους είναι το πώς θα καταπατήσουν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων προκειμένου να ικανοποιήσουν τους Ευρωπαίους εταίρους τους, αλλά και τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, αδιαφορώντας για τις άμεσες ανάγκες αλλά και την επιβίωση των συναδέλφων αλλά και των οικογενειών τους.

»Καλούμε όλους τους συναδέλφους να οργανώσουν, να κλιμακώσουν τον αγώνα τους. Τώρα σε κάθε Δήμο να δημιουργηθούν επιτροπές συμβασιούχων, γιατί ουσιαστικά όλα είναι υπό αίρεση, η μισθοδοσία, το δικαίωμά τους στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά κ.λπ.

Συνάδελφοι δεν κάνουμε βήμα πίσω από το Δικαίωμα μας στη ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ενώνουμε τη φωνή μας, τη δύναμη μας με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, παίρνουμε μαζικά μέρος στο ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 21 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 6:30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ». 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet