Γ. Σταθόπουλος: Ο λαϊκισμός του τέως δημάρχου για την πρόσληψη στο Ωδείο
Πολιτισμός

Γ. Σταθόπουλος: Ο λαϊκισμός του τέως δημάρχου για την πρόσληψη στο Ωδείο

Απάντηση στον τέως δήμαρχο Αγίας Παρασκευή, Βασίλη Ζορμπά, δίνει ο νυν δήμαρχος, Γιάννης Σταθόπουλου, σχετικά με την πρόσληψη στο Ωδείο συμβασιούχου, που είναι συγγενής τρίτου βαθμού του αντιπροέδρου του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου (ΠΑΟΔΑΠ).

Στην ανακοίνωσή του ο δήμαρχος αναφέρει:

Ο τέως δήμαρχος Β. Ζορμπάς, στην αδιέξοδη πολιτική του πορεία, καταγγέλλει καθ’ όλα νόμιμη πρόσληψη στο Ωδείο συμβασιούχου, με πτυχίο πνευστών οργάνων, διότι είναι συγγενής τρίτου βαθμού του αντιπροέδρου του Πολιτιστικού – Αθλητικού Οργανισμού (ΠΑΟΔΑΠ).

Τον ενημερώνουμε ότι:

  1. Όλες οι προσλήψεις συμβασιούχων καλλιτεχνών διενεργούνται επί των ημερών μας από τον ΠΑΟΔΑΠ κατόπιν έγγραφης αξιολόγησης, βάσει τυπικών και ουσιαστικών προσόντων, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία που τους αφορά.
  2. Τα αποτελέσματα των προσλήψεων αναρτώνται και συνεπώς είναι προσβάσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Του υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι στη θητεία του ως δημάρχου προσέλαβε νόμιμα ο ίδιος, στενό συγγενικό του πρόσωπο. Η σημερινή δημοτική Αρχή δεν κάνει, ούτε κατά διάνοια, το ίδιο. Το ότι όμως μια άξια δασκάλα πνευστών, με προσόντα, έχει τρίτου βαθμού συγγένεια με αντιπρόεδρο νομικού προσώπου δεν συνιστά λόγο ακύρωσης των περγαμηνών και ικανοτήτων της.

Η προσπάθειά του να μας καταλογίσει την επιλογή εργαζόμενου με αντίτιμο (δηλαδή όχι με μισθό, αλλά με αμοιβή αντίστοιχη των μαθητών που θα διδάσκει) λόγω συγγενείας είναι αστήρικτη και αποτελεί δείγμα εμπάθειας και λαϊκισμού.  

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet