«Θα θέλαμε τα Βόρεια Προάστια να γίνουν επιχειρηματικό “ακρωτήρι Κανάβεραλ”»
Από αριστερά ο καθηγητής Βασίλειος Μακιός, ο αστροναύτης Λούκα Παρμιτάνο, ο αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Καραμέρος και ο δρ. Jorge-A. Sanchez-P.
Περιφέρεια Αττικής

«Θα θέλαμε τα Βόρεια Προάστια να γίνουν επιχειρηματικό “ακρωτήρι Κανάβεραλ”»

Σε μια συμβολική κίνηση για τη σημασία που αποδίδει η Περιφέρεια Αττικής στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, μετείχε σε εκδήλωση παρουσίασης του si-Cluster στα γραφεία του «Corallia» στο Μαρούσι, όπου και συνάντησε τον μοναδικό εν ενεργεία Ευρωπαίο αστροναύτη Λούκα Παρμιτάνο.

Το si-Cluster, είναι ένας συνεργατικός σχηματισμός στον τομέα των διαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών, με γεωγραφική εστίαση στην Περιφέρεια της Αττικής. Απαρτίζεται από ερευνητικούς, βιομηχανικούς και ακαδημαϊκούς φορείς, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα.

Ο κ. Καραμέρος, σε σύντομη παρέμβασή του, χαρακτήρισε «αξιέπαινες κάθε είδους δράσεις και συνέργειες που δημιουργούν τεχνολογικές εφαρμογές με υψηλή προστιθέμενη αξία για την εθνική οικονομία». «Πρόκειται», τόνισε, «για πρωτοβουλίες ιδιαίτερα σημαντικές για τη βόρεια Αθήνα, όπου είναι εγκατεστημένος μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων με καινοτόμα χαρακτηριστικά, που συμμετέχουν ενεργά στην απασχόληση εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού. Θα θέλαμε τα Βόρεια Προάστια να γίνουν ένα επιχειρηματικό “ακρωτήρι Κανάβεραλ”, από το οποίο θα μπορούσε να εκτοξευτεί η ελληνική οικονομία».

Για τη γνωριμία του με τον αστροναύτη Λούκα Παρμιτάνο ο αντιπεριφερειάρχης σημείωσε: «Καταλαβαίνεις ότι μόνο τυχαία δεν επιλέγονται οι άνθρωποι που ταξιδεύουν εκτός του πλανήτη».

Σημειώνεται ότι το «Corallia», φορέας αρωγός του si-Cluster, συμμετέχει και στον πρώτο συνεργατικό σχηματισμό «Discover North Athens» για τον τουρισμό και τον πολιτισμό, προσδίδοντας τεχνογνωσία στην πρωτοβουλία αυτή που συντονίζει η Περιφέρεια Αττικής.

Στη φωτό: από αριστερά ο καθηγητής Βασίλειος Μακιός, ο αστροναύτης Λούκα Παρμιτάνο, ο αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Καραμέρος και ο δρ. Jorge-A. Sanchez-P.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet