«O γιος το έκανε» στο ΚΕΜΜΕ Νέας Ερυθραίας
Πολιτισμός

«O γιος το έκανε» στο ΚΕΜΜΕ Νέας Ερυθραίας

Η ταινία «O γιος το έκανε» («Ε Stato Il Figlio») του Ντανιέλε Τσίπρι προβάλλεται την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017 στο ΚΕΜΜΕ Δήμου Κηφισιάς.

To Κέντρο Έρευνας και Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας (ΚΕΜΜΕ) συνεχίζοντας την ευρύτερη πολιτιστική δραστηριότητά του προχωράει στην προβολή πέντε ταινιών του νεότερου Ιταλικού Κινηματογράφου. Η προσφορά των ταινιών αυτών γίνεται από το Ιταλικό Ινστιτούτο και πάντα με τη συμβολή του συνεργάτη του Κέντρου κ. Κώστα Μαντά.

Η ταινία θα προβληθεί στις 19:00, στη Βίλα Κώστα (Λουκή Ακρίτα 4, Νέα Ερυθραία) και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Συντελεστές:

Από το μυθιστόρημα του Roberto Alajmo
Σενάριο: Daniele Cipri, Massimo Gaudioso
Σκηνοθεσία: Daniele Cipri
Μουσική: Carlo Crivelli
Μοντάζ: Francesca Calvelli
Παίζουν: Τόνι Σερβίλλο, Giselda Volodi, Alfredo Castro, Aurora Quattrocchi.

Περιγραφή:

Ο Τσίπρι (που έχει διατελέσει και διάσημος διευθυντής φωτογραφίας και με πολλά βραβεία στο ενεργητικό του για το «Vincere» του Μάρκο Μπελόκιο το 2009), συμμετέχει για τρίτη φορά στο Φεστιβάλ Βενετίας – αλλά πρώτη στο Διαγωνιστικό – με το «O γιος το έκανε», την ιστορία μιας φτωχής οικογένειας από το Παλέρμο (απ΄ όπου και κατάγεται) η κόρη της οποίας σκοτώνεται κατά λάθος από τη Μαφία και τα μέλη της λαμβάνουν μια γερή αποζημίωση που θα τους αλλάξει τη ζωή. Πρωταγωνιστεί και εδώ ο Τόνι Σερβίλο του «Il Divo».
H ταινία γυρίστηκε στο Μπρίντιζι, Απουλία.

Η ταινία συμμετείχε στα:
Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου Villerupt, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Les Arcs, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μαϊάμι, Festival del Cinema Italiano Τόκιο.

Διάρκεια: 93΄
1η προβολή Ιταλία: 27 Σεπτεμβρίου 2012
Μαύρη κωμωδία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet