«Με άδεια χέρια» έφυγαν από το γραφείο Φάμελλου οι Θωμάκος και Ζαμάνης
Κοινωνία

«Με άδεια χέρια» έφυγαν από το γραφείο Φάμελλου οι Θωμάκος και Ζαμάνης

«Με άδεια χέρια» έφυγαν από το γραφείο Φάμελλου οι δήμαρχοι Κηφισιάς και Διονύσου, Γιώργος Θωμάκος και Διονύσης Ζαμάνης, όπου συζήτησαν με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας το θέμα της εγκατάστασης πλευρικών διοδίων σε Βαρυμπόπη και Άγιο Στέφανο, στο οποίο αντιδρούν οι δύο Δήμοι.

Οι δήμαρχοι μετέφεραν στον αν. υπουργό την πάγια θέση των κατοίκων των δύο Δήμων κατά της εγκατάστασης πλευρικών διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο.

Επίσης, τόνισαν στον αναπληρωτή υπουργό τις δεσμεύσεις του τέως υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη, τον Αύγουστο του 2016 για τη μη υπογραφή της Περιβαλλοντικής Μελέτης, καθώς και τις  αρνητικές  γνωμοδοτήσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Κηφισιάς και Διονύσου, αλλά και του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Ο κ. Σ. Φάμελλος ενημέρωσε ότι η Περιβαλλοντική Μελέτη βρίσκεται σε στάδιο υπηρεσιακών υπογραφών και έθεσε, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των δύο Δήμων, ως προϋπόθεση για την τελική έγκρισή της την ουσιαστική επεξεργασία της κυκλοφοριακής μελέτης, αλλά και την απαγόρευση βαρέων οχημάτων στο τοπικό δίκτυο. Επιπλέον, μίλησε για αναλογικά μετωπικά διόδια, ενώ διευκρίνισε ότι δεν είναι ακόμα σαφές αν το αρμόδιο υπουργείο κατευθύνεται σε απαλλαγή ή ελάχιστη χρέωση των κατοίκων των δύο Δήμων. Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας επεσήμανε στους δημάρχους να επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη.

Έντονη ήταν η αντίθεση των δημάρχων οι οποίοι μίλησαν για συνέχιση του αγώνα, ενώ ανέπτυξαν τους προβληματισμούς τους για τις άμεσες και έμμεσες περιβαλλοντικές και οικονομικές επιπτώσεις για τους κατοίκους, τους εργαζομένους και τους επισκέπτες της περιοχής. Τόνισαν ότι χρειάζεται μια συνολική αναθεώρηση του σχεδιασμού και τροποποίηση της σχετικής απόφασης ώστε να μην υλοποιηθεί η εγκατάσταση των πλευρικών διοδίων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet