Αναζητείται διαδημοτική λύση για το κολυμβητήριο Αγ. Παρασκευής
Αθλητισμός

Αναζητείται διαδημοτική λύση για το κολυμβητήριο Αγ. Παρασκευής

Κοινή πρωτοβουλία προκειμένου να δοθεί λύση, όπως υποστηρίζουν, στο θέμα του κολυμβητηρίου Αγίας Παρασκευής ανέλαβαν οι επικεφαλής τριών παρατάξεων της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Συγκεκριμένα, οι επικεφαλής των παρατάξεων, Αγία Παρασκευή η Πόλη μας, Βασίλης Ζορμπάς, Συμμαχία Ευθύνης,  Βασίλης Γιαννακόπουλος, και Αγία Παρασκευή Μία Γενιά Μπροστά, Αλέξανδρος Μουστόγιαννης, πραγματοποίησαν σχετική συνάντηση με τον δήμαρχο Παπάγου – Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλο, πιστεύοντας ότι μόνο με τη συνεργασία των δύο Δήμων μπορεί το θέμα να διευθετηθεί άμεσα.

Οι τρεις επικεφαλής καλούν τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, Γιάννη Σταθόπουλο, να «αντιληφθεί», όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν, τα οφέλη της συνεργασίας αυτής, και να συγκαλέσει το Δημοτικό Συμβούλιο για διεξοδική συζήτηση και λήψη απόφασης για το θέμα.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση των παρατάξεων:

Κοινή πρωτοβουλία των δημοτικών παρατάξεων για το Κολυμβητήριο

Μετά την επιφανειακή εκδήλωση που διοργάνωσε η δημοτική Αρχή για το Κολυμβητήριο, με πρωτοβουλία των παρατάξεων της αντιπολίτευσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον δήμαρχο Παπάγου – Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλο, στις 21 Φεβρουαρίου 2017. Στη συνάντηση με τον δήμαρχο, που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού, συμμετείχαν οι επικεφαλής των παρατάξεων Αγία Παρασκευή η πόλη μας, Βασίλης Ζορμπάς, Συμμαχία Ευθύνης, Βασίλης Γιαννακόπουλος, Μια γενιά μπροστά, Αλέξανδρος Μουστόγιαννης, καθώς και ο πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού, Βασίλης Σαββίδης και το μέλος του ιδίου Συλλόγου, Παναγιώτης Πανουτσακόπουλος. Να σημειωθεί, ότι είχε κληθεί να συμμετάσχει και ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος, αλλά αρνήθηκε.

Οι δημοτικές παρατάξεις, έλαβαν την πρωτοβουλία αυτή με τα εξής δεδομένα:

  • Ότι η δημοτική Αρχή, δέσμια κάποιων υποσχέσεων που έχει δώσει στο παρελθόν, επιμένει σε μια κατεύθυνση για το Κολυμβητήριο που δεν είναι προς το συμφέρον του Δήμου.
  • Ότι οι μέχρι σήμερα κινήσεις της στο θέμα αυτό, είναι αποσπασματικές, επιφανειακές, χωρίς ιεράρχηση και για επικοινωνιακούς λόγους.
  • Ότι ξεκινά από το τέλος και όχι από την αρχή, αφού παρουσιάζει πρώτα μελέτη βιωσιμότητας χωρίς να έχει εξασφαλίσει πόρους (εκτός από κάποιες ανέξοδες υποσχέσεις).
  • Ότι επί δυόμισι χρόνια δεν έχει ξεκινήσει κάποιο έργο μακράς πνοής στην πόλη ούτε καν έχει προγραμματίσει κάτι τέτοιο.
  • Ότι η περίοδος που διανύουμε, δεν ενδείκνυται για πανάκριβους πειραματισμούς χωρίς βέβαιο αποτέλεσμα.
  • Ότι πλέον, οι διαδημοτικές συνεργασίες αποκομίζουν για όλους μεγαλύτερα οφέλη με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Ενόψει του γεγονότος ότι ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση, καθώς και το νομικό πλαίσιο για την κατασκευή σύγχρονου Κολυμβητηρίου στα σύνορά του με την Αγία Παρασκευή (νότια του Λόφου Τσακού), εκτός κατοικημένης περιοχής, οι δε σχετικές μελέτες ολοκληρώνονται σύντομα, αναπτύχθηκαν στον δήμαρχο, Ηλία Αποστολόπουλο, οι εξής, συμφέρουσες για όλους και από κάθε άποψη, προτάσεις:

  • Η κατασκευή του νέου Κολυμβητηρίου Παπάγου – Χολαργού, να γίνει από κοινού με τον Δήμο Αγίας Παρασκευής. Η χρήση του να γίνεται από τους δημότες και κατοίκους των δύο όμορων Δήμων, τα δε λειτουργικά του έξοδα και τα πιθανά έσοδά του να βαρύνουν ή να ωφελούν και τους δύο Δήμους.
  • Να αναλάβουν οι δύο Δήμοι από κοινού την ανάπλαση και συνδιαχείριση του Λόφου Τσακού, με πολλαπλό όφελος και για τους δύο.

Ο δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, αναγνωρίζοντας τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας διαδημοτικής συνεργασίας, αποδέχθηκε και τις δύο προτάσεις μας.

Καλούμε τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, Γιάννη Σταθόπουλο, να αντιληφθεί και αυτός τα οφέλη που θα προκύψουν για τον Δήμο μας, εάν οι ρεαλιστικές και εφικτές παραπάνω προτάσεις μας υλοποιηθούν. Του προτείνουμε να συγκαλέσει το Δημοτικό Συμβούλιο, το ταχύτερο δυνατόν, για διεξοδική συζήτηση και λήψη απόφασης.    

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet