Πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού ξεκίνησε στα σχολεία του Χαλανδρίου
Κοινωνία

Πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού ξεκίνησε στα σχολεία του Χαλανδρίου

Από το 16ο Δημοτικό Σχολείο ξεκίνησε και στο Χαλάνδρι το πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού «Έλα στον κύκλο μας», που υλοποιείται από τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και την Περιφέρεια Αττικής.

Το σχολείο επισκέφθηκαν η περιφερειακή σύμβουλος – μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ, Σοφία Κορωναίου, και ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, με σκοπό την ενεργοποίηση του προγράμματος,  εντάσσοντας σχολεία της πόλης στις σχετικές ενημερωτικές δράσεις και εξοπλίζοντας τα με το απαραίτητο υλικό.

Αρχικά, παρουσία του διευθυντή του σχολείου, Γιώργου Μπούρκουλα, έγινε ενημέρωση στους μαθητές του σχολείου, από την υπεύθυνη του προγράμματος κα Σ. Κορωναίου, για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και πώς θα αξιοποιείται για κοινωνικούς σκοπούς το ανακυκλωμένο χαρτί από τον ΕΔΣΝΑ. Στη συνέχεια ο δήμαρχος Χαλανδρίου συζήτησε με τα παιδιά για τα οφέλη της ανακύκλωσης.

Για την υλοποίηση του προγράμματος έχουν ήδη τοποθετηθεί μεγάλοι κάδοι συλλογής σε σχολεία, ενώ στους διαδρόμους τοποθετούνται χάρτινοι κάδοι, «χαρτοφάγοι», για να πετάνε οι μαθητές τα άχρηστα χαρτιά.

Σε προγραμματισμένες ημερομηνίες το ειδικό φορτηγό του ΕΔΣΝΑ –από το οποίο οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν μια επιτόπου αποκομιδή έξω από το σχολείο τους– θα περνά και θα συλλέγει το χαρτί.

Στην εκδήλωση – παρουσίαση συμμετείχαν, επίσης, ο προϊστάμενος της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, Αθανάσιος Ανδρώνης, η αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων, Λένια Αγγελοπούλου, και η προϊσταμένη του 16ου Νηπιαγωγείου Χαλανδρίου, Ιωάννα Καμπούρη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet