Μειοδοτικός διαγωνισμός για την κατασκευή σχολείων στο Ηλιακό Χωριό
Κοινωνία

Μειοδοτικός διαγωνισμός για την κατασκευή σχολείων στο Ηλιακό Χωριό

Προχωρά ο μειοδοτικός διαγωνισμός για την κατασκευή σχολικού συγκροτήματος στο Ηλιακό Χωριό του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Εκπαιδευτικός ήλιος» ανέτειλε στο Ηλιακό Χωριό

Στην τελική ευθεία η λειτουργία του 3ου εξαθέσιου Δημοτικού Σχολείου Λυκόβρυσης και του 1ου μονοθέσιου και 2ου, επίσης, μονοθέσιου Νηπιαγωγείου στην ίδια Δημοτική Κοινότητα στο Ηλιακό Χωριό του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, με τη μέθοδο της προκατασκευής. Αυτά ως αποτέλεσμα της προκήρυξης ανοιχτού διαγωνισμού από την Ανώνυμη Εταιρεία Κτιριακές Υποδομές /ΚΤΥΠ Α.Ε. για την ανάθεση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 4,1 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Ο σχετικός μειοδοτικός διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017 και ώρα 10:00 π. μ. (ώρα λήξης υποβολής των προσφορών), στα γραφεία της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. στην Αθήνα, οδός Φαβιέρου, αριθ.: 30. Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, αλλά και από Εθνικούς πόρους στο πλαίσιο του προγράμματος «Άξονας Προτεραιότητας— Αναβάθμιση Στοχευμένων Υποδομών Εκπαίδευσης» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014-2020».

Βάσει του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος κατασκευής του Δημοτικού Σχολείου, αλλά και των δύο Νηπιαγωγείων στο Ηλιακό Χωριό, η παράδοσή τους εκτιμάται εντός 19 μηνών από την ημέρα εγκατάστασης του αναδόχου στον χώρο κατασκευής. Το έργο περιλαμβάνει αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αίθουσα βιβλιοθήκης, βοηθητικούς χώρους και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου – φυτεύσεις.

Τη δημιουργία των εν λόγω προσχολικών, αλλά και σχολικών υποδομών του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης προώθησε σθεναρά, συνεχίζοντας στην ίδια δυναμική αυτοδιοικητική λογική ο δήμαρχος κ. Τάσος Μαυρίδης μέσω συναντήσεων που διενήργησε, αλλά και σχετικών έγγραφων αιτημάτων στους αρμόδιους φορείς.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος: «Προχωρούμε δυναμικά προωθώντας τις ανάγκες του Δήμου και αυξάνοντας τις υποδομές εκπαίδευσης. Ευχαριστώ θερμά όλους όσοι υποστήριξαν, υποστηρίζουν και θα υποστηρίξουν σε αγαστή συνεργασία με τη δημοτική Αρχή και τη διοίκηση του Δήμου την ανάπτυξη και των δύο Δημοτικών μας Κοινοτήτων, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και τη δημιουργία ενός Δήμου πρότυπο που θα σκέφτεται συλλογικά, θα δρα με γνώμονα το κοινό συμφέρον, ώστε Η Πόλη της Ζωής μας να αποτελεί τη δική μας οικογενειακή πραγματικότητα. Τα μικρά του Δήμου μας είναι η αυριανοί δημότες μας και έχουμε χρέος να μεριμνήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το εκπαιδευτικό τους υπόβαθρο. Και αυτό ακριβώς υλοποιούμε ως δημοτική Αρχή: το χρέος μας προς τους μικρούς και μεγάλους Δημότες μας για την περαιτέρω βελτίωση και ανάπτυξη του Δήμου», ολοκλήρωσε ο δήμαρχος κ. Τάσος Μαυρίδης για το θέμα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet