«Ο Τρύπωνας ο Φαφαγάλος» στην Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης Δήμου Ηρακλείου
Πολιτισμός

«Ο Τρύπωνας ο Φαφαγάλος» στην Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης Δήμου Ηρακλείου

Η 4η συνάντηση των παιδιών της Λέσχης Ανάγνωσης ηλικίας 9-12 ετών, για την περίοδο 2016-2017, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017, στο Παιδικό Τμήμα της Βιβλιοθήκης Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Με συντονίστρια τη συγγραφέα Βασιλική Μουργελά, που πραγματοποιεί το πρόγραμμα εθελοντικά, παρουσιάστηκε το βιβλίο «Ο Τρύπωνας ο Φαφαγάλος». Το βιβλίο αυτό έχει διακριθεί με έπαινο από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Είναι γραμμένο με χιούμορ και μπορεί να διαβαστεί ευχάριστα από τα παιδιά.

Η ιστορία έχει ως εξής: Η κα Καλλιόπη έχει ένα καναρίνι και έναν παπαγάλο τον Τρύφωνα. Ο Τρύφωνας μιλάει, αλλά και μπερδεύει το πι με το φι. Ο Μάριος και η Αλεξάνδρα είναι αδέρφια που ζουν στο διπλανό σπίτι και διασκεδάζουν πολύ ακούγοντας τον Τρύφωνα να μιλάει. Ζουν μαζί του όμορφες στιγμές μα και έντονα συναισθήματα.

Στη συνέχεια της δράσης διαβάστηκαν αποσπάσματα με συμμετοχή όλων των παιδιών και στο τέλος της συνάντησης τα παιδιά επέλεξαν βιβλία της αρεσκείας τους και τα δανείστηκαν για το σπίτι.

Η δράση αυτή αποτελείται από δύο τμήματα παιδιών ως εξής: από 17:15 έως 18:15 και από 18:30 έως 19:30.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet