«Μακριά από τους ανθρώπους» στην Κινηματογραφική Λέσχη Αγ. Παρασκευής
Πολιτισμός

«Μακριά από τους ανθρώπους» στην Κινηματογραφική Λέσχη Αγ. Παρασκευής

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αγίας Παρασκευής παρουσιάζει την ταινία «Μακριά από τους ανθρώπους» την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017, στις 20:00, στο Πέτρινο, στο Πολιτιστικό Πάρκο «Στ. Κώτσης» (Σπάρτης 1 & Γραβιάς, Αγία Παρασκευή).

Τη σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει ο Γάλλος Νταβίντ Ελοφέν και πρωταγωνιστεί ο Βίγκο Μόρτενσεν και ο ανερχόμενος Ρεντά Κατέμπ.

Η ταινία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας κερδίζοντας τρία παράλληλα βραβεία (Signis, Arca CinemaGiovani, Interfilm Awards), ενώ συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στα Φεστιβάλ του Τορόντο, Λονδίνου και Ρότερνταμ. Η ελληνική πρεμιέρα ήταν στo 16ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.

Βασισμένη στο διήγημα του Αλμπέρ Καμύ «Η Φιλοξενία», η ταινία είναι πανέμορφα γυρισμένη στο μοναδικό τοπίο των ερημικών πεδιάδων της Αλγερίας. Ο σκηνοθέτης σμιλεύει τη βαθιά ανθρώπινη και διαχρονικά επίκαιρη ιστορία του μέσα από την εξέλιξη της σχέσης μεταξύ των δύο εξαιρετικών πρωταγωνιστών (Βίγκο Μόρτενσεν, Ρεντά Κατέμπ), που σιγά – σιγά ανακαλύπτουν ο ένας την ταυτότητα του άλλου.

Την ταινία συνοδεύει η μουσική των Νικ Κέιβ και Γουόρεν Έλις, ενώ συνεργάζεται σε δύο κομμάτια και ο «δικός μας» Ψαραντώνης.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Είσοδος ελεύθερη με προαιρετική συνεισφορά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet