Σε παρουσίαση εθνικού προγράμματος για την Ισότητα των Φύλων ο Δήμος Ηρακλείου
Κοινωνία

Σε παρουσίαση εθνικού προγράμματος για την Ισότητα των Φύλων ο Δήμος Ηρακλείου

Το «παρών» στην παρουσίαση του «Εθνικού Προγράμματος για την Ουσιαστική Ισότητα των Φύλων 2016-2020», το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα από τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, και τη γενική γραμματέα Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, έδωσε κλιμάκιο της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, με επικεφαλής την πρόεδρό του, δημοτική σύμβουλο, Δέσποινα Αϊβατζίδου-Ποριώτου, και το μέλος της Επιτροπής, Έφη Κανλή.

Με στόχο την ένταξη της διάστασης του φύλου σε όλες τις πολιτικές, με την εφαρμογή μέτρων και δράσεων για την πρόληψη και εξάλειψη έμφυλων ανισοτήτων, το Εθνικό Πρόγραμμα θέτει στρατηγικούς στόχους για τους εξής τομείς:

  • κοινωνική συνοχή, φτώχεια, μετανάστευση και διακρίσεις,
  • έμφυλη βία,
  • υγεία,
  • αγορά εργασίας και εναρμόνιση κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής,
  • εκπαίδευση, κατάρτιση, πολιτισμός, αθλητισμός και μέσα μαζικής μεταφοράς,
  • κέντρα λήψης αποφάσεων.

«Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι το Εθνικό Πρόγραμμα της χώρας μας εναρμονίζεται με την Ευρωπαϊκή Χάρτα Ισότητας των Φύλων, την οποία, πριν από λίγους μήνες, εγκρίναμε και εμείς, ως Επιτροπή του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, με την παρουσία μας στην συνδιάσκεψη των σχετικών οργάνων της Ε.Ε. Είναι, επιτέλους, η ώρα και να ανοίξουμε τα θέματα και να δώσουμε λύσεις σε ζητήματα ανισότητας των φύλων, τα οποία, δυστυχώς, ακόμα και στον 21ο αιώνα είναι εμφανή στην κοινωνία», σχολίασε σχετικά η κ. Αϊβατζίδου-Ποριώτου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet