Αγάπη & σεβασμό στα κατοικίδια ζώα διδάχθηκαν τα νήπια της Λέσχης Ανάγνωσης
Κοινωνία

Αγάπη & σεβασμό στα κατοικίδια ζώα διδάχθηκαν τα νήπια της Λέσχης Ανάγνωσης

Μια ακόμα συνάντηση με τους μικρούς φίλους της Λέσχης Ανάγνωσης Δήμου Ηρακλείου Αττικής για παιδιά Νηπιαγωγείου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 1η Μαρτίου 2017 στο Παιδικό Τμήμα της Βιβλιοθήκης του Δήμου, με συντονίστρια την εθελόντρια, φοιτήτρια Παιδαγωγικής Εκπαίδευσης, Κατερίνα Κωτσιοπούλου.

Στην 5η, αυτή, συνάντηση η συντονίστρια είχε μια ευχάριστη έκπληξη για τα παιδιά, παρουσιάζοντάς τους τη συγγραφέα Φραντζέσκα Αλεξοπούλου-Πετράκη, η οποία διάβασε το βιβλίο της «Μπελάδες με μουστάκια». Ένα παραμύθι, με όμορφη εικονογράφηση από τον Στέφανο Βλασακάκη που εξηγεί στα παιδιά με τον πιο απλό, κατανοητό και διασκεδαστικό τρόπο τι σημαίνει η φροντίδα ενός κατοικίδιου ζώου και την αγάπη και τον σεβασμό που χρειάζεται.

Μετά την αφήγηση του παραμυθιού, οι μικροί αναγνώστες έπαιξαν το παιχνίδι «Ακολουθήστε τα ίχνη», όπου η συγγραφέας τους έδινε διάφορα στοιχεία και τα παιδιά έπρεπε να ανακαλύψουν στις κάρτες με τις πατούσες που είχαν μπροστά τους, σε ποιο ζώο ανήκει κάθε πατούσα. Στη συνέχεια, ζωγράφισαν σ΄ ένα έντυπο σχετικό με τη φιλαναγνωσία του συγκεκριμένου βιβλίου «ό,τι κάνει ευτυχισμένο και δυστυχισμένο τους ίδιους και το κατοικίδιό τους».

Στο τέλος της συνάντησης, τα παιδιά δανείστηκαν βιβλία για το σπίτι και έφυγαν κατενθουσιασμένα, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 στις 5:00 μ.μ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet