15 προτάσεις – διεκδικήσεις του Συλλόγου Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου
Ποιότητα Ζωής

15 προτάσεις – διεκδικήσεις του Συλλόγου Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου

Προτάσεις στον δήμαρχο Χαλανδρίου, Σίμο Ρούσσο, για την περιοχή της Ρεματιάς Χαλανδρίου κάνει ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση του Συλλόγου με τον δήμαρχο, κατά την οποία ο Σύλλογος κατέθεσε τις προτάσεις του και συζητήθηκαν τα χρόνια προβλήματα της Ρεματιάς.

Ο δήμαρχος δεσμεύτηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου, ότι μετά από συζήτηση και ενημέρωση που θα έχει με την Τεχνική Υπηρεσία, θα απαντήσει στον Σύλλογο ποιες από τις προτάσεις του είναι υλοποιήσιμες.

Στη συνάντηση συμμετείχε η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, Κέλλυ Δάνου, και τα μέλη Μαρίνα Σμαραγδή και Παναγιώτης Πάντος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο διεκδικεί:

  1. Άμεση μετατροπή των παραρεμάτιων δρόμων ζώνης Α΄ σε ήπιας κυκλοφορίας, μονής κατεύθυνσης, όπως το ΠΔ προβλέπει.
  2. Αποθάρρυνση κατά το δυνατόν κάθε διαμπερούς κυκλοφορίας.
  3. Δημιουργία μονοπατιών που θα δημιουργούν ένα δίκτυο παραρεμάτιων διαδρομών και ποδηλατοδρόμων.
  4. Σηματοδότηση ορίου Α΄ ζώνης ρεματιάς με τοποθέτηση ξύλινων ή πλαστικών πινακίδων, σε καίρια σημεία, που να σηματοδοτούν το όριο της.
  5. Απομάκρυνση των παράνομων κτισμάτων και λειτουργούντων επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως και κάθε οχλούσας χρήσης, με βάση τα ισχύοντα στο ΠΔ προστασίας της ρεματιάς.
  6. Κατασκευή εμποδίων, συμβατών με το περιβάλλον, για την αποφυγή παρκαρίσματος στις παραρεμάτιες περιοχές (π.χ. οδός Δάσους, Αιγαίου κ.λπ.), όπου αδυνατούν να φυτρώσουν καλαμιές, όπως συνέβαινε παλαιότερα.
  7. Ανάπλαση όλων των παραρεμάτιων οδών και  εκείνων του σκεπασμένου τμήματος από την Κηφισιάς μέχρι Γρίβα.
  8. Καθαρισμό των παραρεμάτιων περιοχών από ξερά χόρτα ενόψει του καλοκαιριού και έλεγχος των πυροσβεστικών κρουνών για έγκαιρη αντιπυρική προστασία.
  9. Καθαρισμό και αντιπυρική προστασία Θεάτρου Ρεματιάς.
  10. Αποκατάσταση δενδροφύτευσης των σημείων που έχουν καεί από την πυρκαγιά του 2004 και όπου αλλού απαιτείται, για τη διατήρηση της φυσιογνωμίας του Ρέματος. Ψεκασμούς των δέντρων του για την υγιή διατήρηση τους. Έγκαιρο ψεκασμό για τα κουνούπια, σε συνεργασία και πίεση με την Περιφέρεια στη δικαιοδοσία της οποίας ανήκει το συγκεκριμένο έργο.
  11. Άμεση σφράγιση του Γηροκομείου, καθώς έχει εκδοθεί απόφαση από τη Νομαρχία από το 2004.
  12. Ανακατασκευή των σκαλοπατιών, στην περιοχή απέναντι από το Αίθριο, και όπου αλλού απαιτείται,  καθώς υπάρχει επικινδυνότητα πρόσβασης.
  13. Μέτρα διασφάλισης της μη ρίψης λυμάτων στο ρέμα (πχ. οδός Δάφνιδος).
  14. Κατασκευή ειδικού χώρου εκτόνωσης των σκύλων στην περιοχή του προφήτη Ηλία για την ασφαλή δυνατότητα χρήσης του παραρεμάτιου χώρου από σχολεία και οικογένειες με παιδιά, καθώς σήμερα έχει καταστεί δυσχερής και επικίνδυνη.
  15. Εκπόνηση ενιαίας μελέτης, με το Δήμο Αμαρουσίου, βιώσιμης κινητικότητας, στην περιοχή του Πολυδρόσου για τη διασφάλιση ήπιας και περιορισμένης κυκλοφορίας οχημάτων,  με στόχο τη μη περαιτέρω περιβαλλοντική επιβάρυνση  της ρεματιάς βάση και του ΠΔ.

Η επιστολή του Δ.Σ. στον δήμαρχο Χαλανδρίου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet