1η ενημέρωση για το μεγάλο βήμα του Δήμου Ν. Ιωνίας στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
Ποιότητα Ζωής

1η ενημέρωση για το μεγάλο βήμα του Δήμου Ν. Ιωνίας στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας, στο πεδίο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, η πρώτη ενημερωτική εσπερίδα για το έργο «Γεωθερμικό Σύστημα Τηλεκλιματισμού και άλλες Εφαρμογές ΑΠΕ».

Στην εκδήλωση, η οποία οργανώθηκε από τον Δήμο Νέας Ιωνίας, το Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο, την Εταιρία Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών και το Κέντρο Βρεφονηπιακής Αγωγής και Φροντίδας Οικογένειας Νέας Ιωνίας (ΚΕΒΡΕΦΟ), συμμετείχαν στελέχη των παραπάνω φορέων, εκπρόσωποι των ωφελούμενων φορέων (σχολείων, νηπιαγωγείων, παιδικών σταθμών), μηχανικοί και επιστήμονες εξειδικευμένοι στο πεδίο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και πλήθος πολιτών.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο διοικητής του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου, Μιχάλης Κούρτης, εκπρόσωπος της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών και εκπρόσωπος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Στη συνέχεια, αφού έγινε μια σύντομη παρουσίαση του έργου από τον κ. Σάββα Χατζηκωσταντίνου, αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, ακολούθησαν οι κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης και συγκεκριμένα:

  • Ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Ηρακλής Γκότσης, που ανέπτυξε το θέμα «Γιατί επιλέξαμε να υλοποιήσουμε αυτό το έργο; Τι αποτελέσματα περιμένουμε;».
  • Ο καθηγητής ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας Μιχάλης Βραχόπουλος, που ανέπτυξε το θέμα «Αξιολόγηση του έργου ή γιατί οι Δήμοι πρέπει να εστιάσουν στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας».

Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση ανάμεσα στους ομιλητές και τους παριστάμενους.

Σε ό,τι αφορά στο έργο που θα υλοποιηθεί στον Δήμο αυτό περιλαμβάνει γεωθερμία για θέρμανση και ψύξη δημόσιων κτηρίων, φωτοβολταϊκά συστήματα για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, ηλιοθερμικούς συλλέκτες για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης και αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων με λαμπτήρες LED.

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Χρηματοδοτικός Μηχανισμός Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου 2009-2014» και έχει προϋπολογισμό 920.000 ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet