Μια βραδιά ποίησης και λυρισμού αφιερωμένη στη Μαρία Κάλλας
Πολιτισμός

Μια βραδιά ποίησης και λυρισμού αφιερωμένη στη Μαρία Κάλλας

Μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στη μεγάλη Ελληνίδα σοπράνο Μαρία Κάλλας ήταν αυτή του Σαββάτου 11 Μαρτίου 2017 στον Δήμο Κηφισιάς σε μία συναυλία που διοργάνωσε ο Οργανισμός Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου.

Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Δήμαρχος Β. Γκατσόπουλος» του δημαρχείου Κηφισιάς, πλαισίωσαν καταξιωμένοι λυρικοί τραγουδιστές που ανήκουν στο δυναμικό της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Με την πλούσια εμπειρία τους, το ταλέντο τους και τις μαγευτικές φωνές τους μετέφεραν το κοινό σε τόπους και εποχές γεμάτες ποίηση και λυρισμού σε μια μουσική πανδαισία κλασικών έργων στα οποία είχε πρωταγωνιστήσει η μεγάλη υψίφωνος Μαρία Κάλλας.

Παράλληλα, μέσω βιντεοπροβολέα προβάλλονταν φωτογραφίες και στιγμιότυπα από τη ζωή και το έργο της Μαρίας Κάλλας.

Το κοινό απόλαυσε το πρόγραμμα της συναυλίας χειροκροτώντας θερμά όλους τους καλλιτέχνες στο τέλος της παράστασης.

Ακούστηκαν έργα των: J. Offenbach, G. Bizet, A. Dvoržak,W.A. Mozart, G. Rossini, G. Puccini, F. Lehár, C. Saint-Saëns, A. Poncielli, G. Verdi, J. Strauss.

Συμμετείχαν οι: Μαριάννα Μανσόλα (soprano), Ιωάννα Βρακατσέλη (mezzosoprano), Δημήτρης Σιγαλός (tenore) και Αρκάδιος Ρακόπουλος (baritono). Στο πιάνο ήταν ο Γιάννης Τσανακαλιώτης.

Τη συναυλία-αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας παρουσίασαν η ηθοποιός Ντέπυ Μαυροπούλου και ο ηθοποιός και οργανωτής της όλης εκδήλωσης Κωστής Παπαϊωάννου.

Στη συναυλία παρέστη και η πρόεδρος του Συλλόγου «Μαρία Κάλλας» κα Σκουρλή, η οποία μίλησε για τη δημιουργία του Μουσείου «Μαρία Κάλλας» μέχρι το τέλος του 2018.

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς, Αχιλλέας Κουρέπης, ο οποίος τόνισε την ανάδειξη ποιοτικών κλασικών μουσικών εκδηλώσεων στον Δήμο, καθώς και την αξία της Μαρίας Κάλλας ως μιας εκ των σημαντικότερων και σπουδαιότερων σοπράνο, ίσως της μεγαλύτερης του 20ού αιώνα.

Στη συναυλία παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς, Νικήτας Κόκκαλης, ο τέως πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού, δημοτικός σύμβουλος Κηφισιάς, Σταύρος Ζαπάντης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κηφισιάς Πόλυ Αστερίου και Ντέμη Αγαπάκη και τα μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς Κατερίνα Κροντηρά και Αγγελική Βαλασοπούλου.

Η είσοδος για το κοινό ήταν ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet