«Ο κρυπτονίτης στην τσάντα» στο ΚΕΜΜΕ Δήμου Κηφισιάς
Πολιτισμός

«Ο κρυπτονίτης στην τσάντα» στο ΚΕΜΜΕ Δήμου Κηφισιάς

Η ταινία «Ο κρυπτονίτης στην τσάντα» προβάλλεται την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017, στις 19:00, στο Κέντρο Έρευνας και Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας (ΚΕΜΜΕ) του Δήμου Κηφισιάς (Λουκή Ακρίτα 4, Ν. Ερυθραία), στο πλαίσιο αφιερώματος στον Ιταλικό Κινηματογράφο.

Η προσφορά των ταινιών αυτών γίνεται από το Ιταλικό Ινστιτούτο και πάντα με τη συμβολή του συνεργάτη του ΚΕΜΜΕ κ. Κώστα Μαντά.

Η είσοδος στην προβολή είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για την ταινία

Πρωτότυπος τίτλος: «La Kryptonite nella borsa». Ταινία που συνδυάζει την κωμωδία με το δράμα, ιταλικής παραγωγής, έτους 2011 και διάρκειας 98΄.

Συντελεστές

Σκηνοθέτης: Ivan Cotroneo
Σενάριο: Ivan Cotroneo, Monica Ramesh, Ludovica Rampold
Σύνθεση μουσικής: Pasquale Catalano
Παίζουν: Valeria Golino, Luca Zingaretti, Monica Nappo, κ.ά.

Υποψηφιότητες

Πέντε υποψηφιότητες για το 2012 David di Donatello και τρεις υποψηφιότητες για το βραβείο Ασημένια Κορδέλα για το 2012.

Το soundtrack της ταινίας περιλαμβάνει μερικές μουσικές επιτυχίες της δεκαετίας του ΄60, όπως το τραγούδι «These boots are made for walkin» της Nancy Sinatra εκτελείται από το συγκρότημα Planet Funk.

Περιγραφή

Στη Νάπολη της Ιταλίας το 1973, ο Peppino Sansone, ένα ευαίσθητο παιδί 9 ετών, ζει σε μια παράξενη οικογένεια. Η μητέρα του Ροζάρια πέφτει σε κατάθλιψη και καταλήγει σε μια αγωνιώδη σιωπή, μετά την ανακάλυψη ότι ο σύζυγός της είναι μπλεγμένος σε μια υπόθεση…

Ο καλύτερος φίλος του Peppino είναι ο ξάδελφος του Gennaro, ένας παράξενος άνθρωπος που πιστεύει ότι είναι ο Σούπερμαν. Όταν ο ξάδελφός του πεθαίνει ξαφνικά χτυπημένος από ένα λεωφορείο, ο Peppino, τον φέρνει πίσω στη ζωή, στη φαντασία του, ως υπερήρωα και μέντορα. Χάρη στις «συμβουλές» του, ο Peppino αντιμετωπίζει τις καθημερινές αντιξοότητες και πλησιάζει τον περίπλοκο κόσμο των ενηλίκων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet