Συγκινητική εκδήλωση του ΚΕΜΜΕ για τον σκηνοθέτη Νίκο Παναγιωτόπουλο
Πολιτισμός

Συγκινητική εκδήλωση του ΚΕΜΜΕ για τον σκηνοθέτη Νίκο Παναγιωτόπουλο

Με την προβολή της ταινίας «Αυτή η νύχτα μένει» το ΚΕΜΜΕ Δήμου Κηφισιάς (Κέντρο Έρευνας και Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας) τίμησε τον μεγάλο σκηνοθέτη Νίκο Παναγιωτόπουλο έναν χρόνο μετά τον θάνατό του, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017 στη Βίλα Κώστα.

Την ταινία προλόγισε ο φίλος και συνεργάτης του σκηνοθέτη, συγγραφέας, Βαγγέλης Ραπτόπουλος, ενώ προβλήθηκε απόσπασμα από συνέντευξη του σκηνοθέτη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η σύζυγος του Νίκου Παναγιωτόπουλου, Μαριάννα, και η αδελφή του, Φρόσω. Επίσης, παρευρέθησαν πολλοί φίλοι και συνεργάτες του σκηνοθέτη.

Το «παρών» στη βραδιά έδωσε ο μεγάλος συνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης, συνεργάτης σε πολλές ταινίες του Νίκου Παναγιωτόπουλου, που παίζοντας στο πιάνο και τραγουδώντας ταξίδεψε τους παρευρισκομένους στις αξέχαστες μουσικές του φιλμ, ενώ συγχρόνως μιλώντας για τον μεγάλο σκηνοθέτη τίμησε τη μνήμη του.

Χαρακτηριστική στο τέλος της βραδιάς η σκηνή του εναγκαλισμού του μουσικοσυνθέτη με τη σύζυγο και την αδερφή του σκηνοθέτη, ενώ ο κόσμος όρθιος χειροκροτούσε…

Η προβολή πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη σύζυγο του σκηνοθέτη, Μαριάννα Παναγιωτοπούλου, και τον κ. Βασίλη Αλατά ο οποίος ευγενικά παραχώρησε τα δικαιώματα, αλλά και τον κ. Κώστα Μαντά, ο οποίος βοήθησε στη συνεργασία αυτή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet